StoryEditorOCM
Domaći nogometu svojoj državi

Maloljetni nogometaši Dinama napadnuti dok su šetali oko hotela, klub se ekspresno oglasio o nemilom činu

Piše SN
19. veljače 2024. - 15:47
Zagreb, 180224. Stadion Maksimir. Nogometna utakmica 23. kola SuperSport HNL-a, GNK Dinamo - NK Varazdin. Na fotografiji: navijaci.Goran Mehkek/Cropix

Nogometaši Dinamove U-16 momčadi doživjeli su verbalni napad tijekom gostovanju u Osijeku zbog obilježja kluba za koji nastupaju, objavio je zagrebački klub i naglasio da je sramotno da se to događa u našoj vlastitoj državi u 21. stoljeću.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U16 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača. Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež", stoji u priopćenju GNK Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:34