StoryEditorOCM
Domaći nogometglas iz HNS-a

‘Livaja nije postigao sve što je njegov talent nudio, u Rijeci je s navijačima nastao nesporazum‘

Piše SN
15. siječnja 2024. - 16:46

Ivan Klasnić veleposlanik je hrvatske nogometne reprezentacije na Euru 2024. godine, koje u Njemačkoj započinje za točno 150 dana. HNS je odao to priznanje čovjeku koji je kao igrač na tri velika natjecanje branio naše boje, na Eurima 2004. i 2008. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu 2006.

Sada je za Sportske novosti pričao o reprezentaciji, nadolazećem Euru, HNL-u, Perišiću, Livaji...

- U posljednje vrijeme na svjetskim prvenstvima i u Ligi nacija pokazali smo da smo ekipa. Još nismo osvojili titulu, ali jednog dana će doći. Na svakom prvenstvu je teško otići dalje iz skupine, no mislim da Hrvatska može napraviti dobar posao. Sve će se pokazati na terenu. 

image

Ivan Klasnić i Anders Svensson. Zagreb, 08.10.2005. 

Bozo VUKICEVIC

U odnosu na Ligu nacija reprezentacija je dosta izmijenjena.

- Perišić najviše nedostaje, to se zna, a još je jasnije kad se pogledaju njegove igre kroz dugo razdoblje. Neće mu biti jednostavno vratiti se i biti stari Perišić. Trebat će mu vremena. Što se tiče ostalih igrača, kazat ću da Livaja dugo nije igrao za reprezentaciju, prvo veliko natjecanje bilo mu je Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje je zabio jedan gol. Nastao je taj nesporazum s navijačima u Rijeci... U HNL-u igra dobro za Hajduk, kad njega ne bi bilo ni Hajduk ne bi bio tako dobar.

Klasnić je odgovorio i na pitanje nedostaje li Livaja Hrvatskoj.

- To ne mogu reći jer nisam unutra, nisam razgovarao sa stožerom. Nisam zadužen za takvu priču. Sigurno mogu kazati da ga poznajem godinama, da je bio veliki talent, da je napravio strašnu karijeru, ali vjerujem kako je mogao i više. Nije postigao sve što mu je njegov talent nudio. Vratio se potom u Hrvatsku, za Hajduk je to najveća sreća. Jako je zanimljivo tko će biti prvak ove sezone, mislim da Bijeli imaju dobru šansu - poručio je Klasnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:48