StoryEditorOCM
Domaći nogometgost komentator

Legendarni Gudelj o teškom porazu: ‘Najviše nam je nedostajao ovaj igrač, on je uvjerljivo najbolji...‘

13. listopada 2023. - 08:14

Zaslužena pobjeda Turske, Hrvatsku dugo netko nije ovako nadigrao, pogotovo u prvom poluvremenu. Turci su došli bez dosta standardnih igrača, pod novim izbornikom, igrali su im stoperi koji su gotovo debitanti. Možda su njihovi igrači imali veću želju za dokazivanjem, novi izbornik uvijek kod igrača izazove taj efekt. Igrali su s puno energije, bili su jako dobro posloženi - kaže nam Ivan Gudelj.

Hrvatskoj itekako nedostaje Perišić, koji je po meni godinama naš najbolji igrač. On bi svojim ponavljanjem i energijom, pa i golovima, gotovo uvijek rješavao stvari kad smo bili u problemu. Turci su od prve minute bili agresivni, napadali su našu zadnju liniju s pet igrača, stajali su dosta blizu, vraćali se po izgubljenoj lopti, duplirali bokove i tako nam nisu dali da bilo što napravimo u napadu.

Naša reprezentacija je bila neuravnotežena,bilo je puno prostora između linija, kao i između Muse i krila Pašalića i Brekala. Imali smo puno individualnih grešaka, vezni red nam je bio neprepoznatljiv, vidi se da je Modrić umoran, Turci su nas potpuno nadtrčali u sredini. Nismo bili sinkronizirani, a ni govor tijela i komunikacija nisu bili dobri.

U situaciji kao kod gola Turske vratar ne smije istrčati, Livaković je to učinio i pogriješio. Inače je odlično branio i spasio nas u nekoliko navrata. Vidi se da Šutalo nije u formi, Gvardiol je odlično presjekao nekoliko lopti, ali ne može sve sam.

Turska je za Hrvatsku uvijek bila nezgodna, pa i kad smo ih pobjeđivali, jer teško nam je protiv takvih, agresivnih momčadi, koje igraju do fanatizma. Oni su imali pokretljivost, u drugom poluvremenu su ipak izgubili energiju i snagu, a Hrvatska se ulaskom Majera i Petkovića digla i imali smo dobrih 20 minuta. Nismo uspjeli izjednačiti, a pri kraju smo opet pali.

Ne treba shvaćati tragično ovaj poraz, mora se i takva utakmica dogoditi. Sada se treba pripremiti za Wales i puno bolje ući u utakmicu. Idemo dalje, treba izvući pouke - zaključio je Gudelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:58