StoryEditorOCM
Borilački sportoviA tek mu je 16

Povijesni uspjeh Torcide! Kaštelanski dvometraš u okršaju svladao prvaka Srbije i osigurao prvu europsku medalju

Piše Sport SD
11. travnja 2024. - 11:43

Kaštelanin Josip Tokić (Torcida Split) osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču i prvu, povijesnu medalju za BK Torcidu Split uopće na europskim prvenstvima, javlja Hrvatski boksački savez.

To je i prva medalja s europskih prvenstava za boks u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon 20 godina i prva nakon europskog odličja Vedrana Đipala 2004. godine na EP-u u Puli.

Josip je u četvrtfinalu EP-a u Poreču jednoglasnom odlukom, u dramatičnom filmskom, rockyjevskom meču, pobijedio prvaka Srbije, odličnog, opasnog Srđana Tomića nakon žestoke kanonade u sve tri runde.

image
Hrvatski boksački savez

Josip je izdržao početne nalete srpskog reprezentativca i pogodio žestokog Tomića za brojanje i jednoglasnu bodovnu prednost u prvoj rundi. U devet napetih minuta, u najuzbudljivijoj borbi dana,  bilo je rubno udaraca za još koje brojanje srpskom boksaču, ali i našem Josipu, a sudac u ringu pustio je ozbiljan, čvrsti muški meč bez milosti u kojem se oba boksača nisu štedjeli!

Nesmiljenu borbu pratilo je zaglušujuće navijanje oba tabora, Hrvatske i Srbije, s tribina u vrućoj porečkoj dvorani Intersport!

Neustrašivi, čvrsti Josip, najviši hrvatski boksač s 206 cm, iskontrolirao je koristeći visinu i dužinu ruku, sve tri runde protiv iskusnijeg, kvalitetnog teškaša Srbije koji ima i medalju s Europskog juniorskog prvenstva! Srđan Tomić poslije meča došao je sportski čestitati i stisnuti ruku našem mladom asu i iskreno mu je poželio neka ode do kraja i zlatne medalje!

image

Josip Tokić i Bono Bošnjak

Hrvatski boksački savez

Bravo i sve čestitke kršnom Josipu, tek 16-godišnjem ulaznom mlađem senioru (rođen 30. 10. 2007.) koji je debitirao na Europskom prvenstvu u Poreču i donio najveću radost Hrvatskoj i Torcidi. Posebno je ponosan bio njegov trener Dražen Burić.

Tokić za ulazak u veliki finale borit će se u petak, 12. travnja protiv prvaka Bugarske, snažnog Stojana Vasileva Petrova koji je razornim udarcima i prekidom pobijedio predstavnika Moldavije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:20