StoryEditorOCM
Splitsuper za penziće

U ovom splitskom kvartu sretnije će se stariti: umirovljenicima na raspolaganju brojne besplatne aktivnosti

Piše Lucija Vujnović
19. srpnja 2023. - 18:37

Na službenim stranicama Grada Splita objavljeno je kako je Bolu odobren pilot projekt "Aktivnosti za starije osobe u dnevnom boravku gradskog kotara" kojemu je cilj podignuti kvalitetu života starijih ljudi. 

Za projekt je izdvojen iznos od 18.625 eura (s PDV-om), a odabran je Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata", 

- Kvaliteta života starijih ljudi odražava se na ukupnu kvalitetu života u zajednici pa i na sustav vrijednosti. U društvu obilježenom starenjem stanovništva potrebno je poticati programe usmjerene na smanjivanje socijalne isključenosti starijih osoba s ciljem promocije zdravog i aktivnog starenja - stoji u opisu projektnog zadatka. 

image
Joško Ponoš/Cropix

U jutarnjim terminima (od 8 do 12 sati) u periodu od 1. rujna 2023. do 31. svibnja 2024. godine realizirat će se 200 termina usluga. 

U sklopu projekta organizirat će se informativno edukativni sadržaji koje će voditi educirani stručnjaci u području IT tehnologija i komunikacije, osigurat će se rad sa iskusnim socijalnom radnicom i pravnicom sukladno uočenom interesu starijih za pitanja zaštite prava.

Zbog potreba očuvanja pokretljivosti i smanjivanja teškoća se lokomotornim ali i drugim sustavima, osigurat će se stručno vođenje za održavane tjelesne vitalnosti redovitim prilagođenim vježbanjem, a navode se i drugi sadržaji koji će se organizirati prema interesu korisnika - navode u Banovini. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:25