StoryEditorOCM
Splita di je zamjena?

Stane li život kad je birokracija u Banovini na bolovanju? Sudeći po situaciji u splitskim školama, lako moguće...

Piše Lucija Vujnović
15. rujna 2023. - 17:29

Kad je riječ o našoj administraciji, svi znamo kako ona (ne)funkcionira. Splićani su uglavnom osuđeni na dugotrajno čekanje, a kad dođu na red, nedostaje neki papir zbog kojeg se mora dolaziti ponovno. Baš taj papir je neophodan, bez njega se ne može, morate doći drugi put, ne mogu vam pomoći...

No, to očito ne vrijedi kad su u pitanju papiri koji su trebali biti potpisani do 4. rujna, do početka nove školske godine, kojima bi se odobrio ulazak asistenata u škole.

Dok se učenici i svi zaposlenici u školama privikavaju na nove okolnosti, službenica koja je zadužena za rješavanje administracije uzela je bolovanje. Što njezina zamjena radi - nitko ne zna, ali očito ne radi ono što bi trebala.

Novac osiguran

Bez obzira na to što se događa u Banovini, njihov (ne)rad odražava se na djecu s teškoćama.

image
Duje Klarić/Cropix

Grad Split se 1. rujna na službenoj stranici pohvalio projektom "S pomoćnikom mogu bolje VI", kojim je osigurano više od dva milijuna kuna za djecu s teškoćama u razvoju.

Međutim, 4. rujna, prvog dana nastave, pomoćnici u nastavi nisu krenuli s radom, što odaje dojam kako iz Grada uopće ne shvaćaju koliko su asistenti u nastavi neophodni.

Prvi tjedan škole učenici s teškoćama nisu ni vidjeli svoje asistente. Tek 11. rujna su pomoćnici u nastavi ušli u škole, no, navodno, bez potpisanih papira.

Kako bismo provjerili točnost informacije, upitali smo Gradsku upravu za objašnjenje, no odgovor nismo dobili. Jednako tako nisu nam odgovorili ni na upit koji smo poslali 4. rujna, u kojem smo ih upitali zbog čega pomoćnici u nastavi nisu od prvog dana u razredima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:55