StoryEditorOCM
SplitTREBA UVEST REDA

Splićanka ispalila zbog bicikli i romobila koji su na sve strane: ‘Kese mi zapinju, ne moš proć‘, ima i rješenje

Piše Lucija Vujnović
7. kolovoza 2023. - 12:47

Bicikle, romobili i ostala prometala zavladali su gradom, a već je svima jasno kako na velikom području nema biciklističkih staza gdje bi se oni neometano mogli kretati gradom. 

Svaki dan na splitskim je ulicama preko tisuću biciklista koji nemaju gdje voziti. Policija upozorava na niz opasnosti

- Na radnoj skupini "Urbana mobilnost" raspravlja se o sigurnosnom aspektu kao i prostornim mogućnostima izgradnje i označavanja biciklističkih staza te se pokušavaju naći rješenja za označavanja biciklističkih prometnica kao i sigurnog korištenja bicikli na području Grada Splita. Zaključke ćemo komunicirati čim se definiraju svi aspekti - poručila je Ana Đeldum, viša savjetnica-specijalistica za odnose s javnošću Grada Splita.

A dok oni raspravljaju o tome kako pristupiti biciklističkim stazama, jedna čitateljica je otkrila još jedan problem povezan s ovim kojeg je malo lakše riješiti, a odnosi se na parking. 

- Jasno je da u gradu nema parkirnih mista ni za automobile, ali malo reda bi se moglo uvesti kad su u pitanju romobili i bicikle - kaže ona. 

image
Čitateljica/SD

- Iden do peškarije, pa do pazara i cilin se puten sudaran s biciklama, romobilima, padan priko njih... Onda mi kese zapinju za njihove volane, pa mi zapne šlapa za kolo... Nisu oni krivi bidni, potrude se da smiste to negdi u kantun, ali ne može... Jel‘ problem stavit one stakle za bicikle na par mista u centru? - pita čitateljica. 

- Da stave koji stalak za parkiranje, oni bi lipo znali di mogu stati i vezati te svoje pokretnine, a ne da toga bude na sve strane. Tamo odma kraj peškarije ima par onih restorana, onda se oni lipo s plaže dovedu tu, stanu di ih je volja i udru po spizi... Niti ne promisle di će i šta će, a pješaci neka zapinju...

image
Čitateljica/SD
image
Čitateljica/SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:39