StoryEditorOCM
Splite, to je kapitalac!

Splićanin umalo prespavao ulov koji se ne događa svaki dan: ‘Već sam skoro odustao, kad odjednom gledam vrh štapa...‘

Piše Mia Uzinić
25. ožujka 2024. - 19:17

Iskusni ribolovac Joško Alegić je na svojoj pošti sjeverno od Splita ulovio impozantan primjerak omiljenog nam zubaca od nevjerojatnih devet kilograma! Posebno je ponosan što je ulovu ovog kapitalca svjedočio njegov sin kojeg od malena želi upoznati s čarima ribolova.

image
Joško Alegić/Facebook

- Jutros u 6 i 15 zvoni mobitel, zove prijatelj i pita me idemo li bacit odmet. Bio sam na granici da mu kažem "odgodit ćemo za sljedeći put" i da se vratim spavati, ali obećao sam sinu da ću ga voditi u ribe pa sam ipak morao pristaviti kavu i spremiti opremu.

Došli smo na poštu oko 7 i 45, vežem predvez, gledam udice Sasame kamikaza 2/0 i 3/0, računam sipica mi je ješka, bit će dovoljna 2/0. Slučajno sam u torbi pronašao Fluorocarbon Seaguar 0.57 kojeg sam iskoristio, iako za odmet koristim 0.37 - započinje Joško objavu u Facebook grupi "Morski ribolov".

image
Joško Alegić/Facebook

U početku je bilo mrtvo, ništa se nije dešavalo, a Joško je mijenjao ješku.

- Uzimam štap za spin, bacam varalice, ali ni na samoj površini se ništa ne događa. Mislim u sebi ajde, pa valjda će na nekom od tri štapa udariti koja komarča čisto da dam malome da izvuče ribu, da doživi i on taj osjećaj. I dalje ništa, već gubim nadu. Prijatelj diže pirku, govorim u sebi to je to za danas - nastavlja.

Oko 10 sati počelo se osjećati jugo...

- Gledamo mobitel, kreće promjena iz teške oseke u blagu plimu, već sam i odustao od svega. Odjednom gledam vrh štapa i uzimam ga iz stalka, odlučio sam odmah lupiti kontru, a u tom trenutku kontru je udarala i riba.

Stežem kočnicu do kraja, gledam kako ću završiti u moru jer riba abnormalno vuče. Sjeo sam, zabio štap u škrapu i krenuo pumpati kontru. Bio sam siguran da se radi o zubacu ili gofu. Štap se savio do zadnje vodilice, nekako sam uspio dovući ribu kraju, prijatelj uzima rampin...kad ono zubatac od skoro devet kila - piše Joško.

Kaže da je imao sreće što se udica zakačila s vanjske strane usne, a kao ješku je koristio malu frišku sipu, ne veću od pet centimetara. More uvijek nagradi hrabre, čestitamo na ovom impresivnom ulovu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:58