StoryEditorOCM
SplitNEMA NAM POMOĆI

Splićani iz ovog kvarta od srijede ovo gledaju i ne vjeruju: ‘Prvo je donio prozor, pa kauč, pa ostalo...‘ I nikom ništa

Piše I. Ma.
24. rujna 2023. - 13:55

Stanari Starčevićeve 32 u Splitu muku muče s neodgovornim sugrađanima koji vrlo često ostavljaju kompletno namješten stan uz njihove polupodzemne spremnike za škovace.

Tako se i ovog puta netko dosjetio, tko nije stanar Starčevićeve 32 da tu ostavi "po stana". Gomila škovaca ili glomaznog otpada počevši od trosjeda, okvira od prozora sa staklima, šuta, pola WC-a, fotelje i tko zna čega još ne, osvanula je pred samom zgradom.

image
Snimio čitatelj

Kako se na nedoboderu u Starčevićevoj 32 izvode radovi energetske obnove, tako je predstavnik stanara nazvao izvođača radova i nadzor, kako bi pokušao detektirati jesu li možda oni bacili to "brdo" škovaca pred samu zgradu. No, ljudi su niječno odgovorili.

Kako prethodnih dana nitko preko dana nije vidio da netko odlaže tu gomilu škovaca, vrlo vjerojatno je neodgovorni sugrađanin (da ne napišemo što gore) naslagao "brdo" smeća pod okriljem noći, kada večina spava i kada ga se teže može uočiti.

Odnosno, vrlo vjerojatno je vidio da je pred zgradom gradilište i pod geslom "nisu moja posla" odložio gomilu škovaca, nadajući se da će to netko staviti "na dušu" izvođaču radova.

image
Snimio čitatelj

Divlji deponij je na ovom mjestu počeo nicati u u prošlu srijedu. Prvo su doneseni prozori, u četvrtak kauč, a onda u sljedećih nekoliko dana od svega ponešto.

Nakupilo se toga, a onaj koji je škovace ostavio, nije ni svjestan da je u blizini dječji vrtić i da gomila djece svakog dana tuda prolazi te da postoji opasnost da se ne porežu na odbačeno staklo.

Škovace još stoje, nitko ih nije odnio, a kada će i hoće li, vidjet ćemo. No, našeg sugrađanina, ako ga se uopće može smatrati građaninom, to nije ni briga.

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:05