StoryEditorOCM
Splitpisoar i kabina

Rastu cijene u javnim WC-ima po Splitu. Ivošević: ‘Pijani Englez će se pomokrit bilo di bez obzira koliko ih ima‘

Piše G. R.
28. travnja 2023. - 13:36

Zanimljiva rasprava razvila se oko izmjene koncesije za javni nužnik "Pistura", ali i za Nepotovu i Matejušku. Izvjestiteljica je pročelnica za komunalu Leona Grgić koja je rekla kako su zaprimljeni prijedlozi koncesionara za povećanje cijene nužnika i produžetak radnog vremena.

- Prijedlog je da se uvede jedinstvena cijena za pisoar i kabinu s obzirom da je cijena pisoara bila dvije, a kabina pet kune. Iznos godišnje koncesijske naknade je 2200 kuna godišnje.

Što se tiče iznosa naknade, mijenja se njezin iznos - ljeti bi bila jedan euro, a zimi 20 centi. Promijenilo bi se i radno vrijeme - zimi bi nužnici radili do 22 sata za vrijeme manifestacija, dok bi ljeti radno vrijeme bilo pomaknuto s ponoć na 1 sat, s tim da koncesionar može produžit po potrebi za vrijeme bitnih događaja - uvodno je kazala.

Davor Matijević (SDP) smatra da je koncesijska nagrada od 300 godišnje koju Grad dobiva smiješna da bi se još povećavale i cijene

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević objasnio je kako je primijenjena cijenu iz Trogira te da je povećanje cijene uzrokovano inflacijom, minusima tijekom zime..

Ana Dorotić Čaljkušić iz Centra pozdravlja odluku jer je zadovoljena ravnopravnost spolova, dok je Lidija Bekavac (HGS) kazala kako je inflacija od 12 posto kada svatko ima pravo mijenjati cijene.

Centrova Anita Birimiša kao turistički vodič koji se svakodnevno susreće s ovom temom smatra da se radno vrijeme treba produžiti na 24 sata dnevno i mišljenja je da bi se Gradsko vijeće trebalo moći miješati u taj segment, barem kad je pik sezone

Ivošević je na to odgovorio kako bi privatnicima vjerojatno bilo neisplativo raditi.

- Pijani Englez će se pomokrit bilo di bez obzira koliko zahoda ima blizu jer je upravo izašao iz kluba koji ima wc - podvukao je.

Damir Barbir (SDP) smatra da ne treba bježati od mogućnosti da obavljanje djelatnosti javnih nužnika preuzme Grad preko svoje tvrtke

- Subvencionira se samo Nepotova, a što se tiče profitabilnosti, zar ne mislite da neki privatnik ne bi radio noću da mu se to isplati? Pa oni bi nas molili dajte nam da još zaradimo. Mi smo im dali do kad da rade, ali mogu i dulje ako hoće. Imaju odobrenje. U4,5 ujutro nema logike. Pitanje je hoćemo li donijeti političku odluku o tome - odgovorio mu je Ivošević.

Prijedlozi su prošli većinom glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:41