StoryEditorOCM
SplitTREBA BITI STRPLJIV

Radovi na garaži na Trsteniku u punom su jeku: stanari će dobiti novih 300 mjesta, a izabran je i izvođač za drugu fazu

Piše split sd
1. ožujka 2024. - 12:18

Radovi na javnoj garaži u Papandopulovoj ulici u punom su zamahu, a Grad Split je u srijedu odabrao ekonomski najpovoljniju ponudu za nastavak radova na izgradnji.

Stanovnicima Trstenika nova će garaža osigurati gotovo 300 novih parkirnih mjesta, a predviđeni dovršetak radova je u prvoj polovici sljedeće godine.

Investitor na gradilištu je Kaufland Hrvatska koji gradi prometnicu i dio garaže, nakon čega će Grad dovršiti izgradnju. Na krovu će biti izgrađeni javni sportski sadržaji kojih, u ovom dijelu grada, kronično nedostaje.

- Radovi napreduju odgovarajućom dinamikom pa sam iz dana u dan sve uvjereniji kako će biti dovršeni u roku. Zahvaljujem se sugrađanima i susjedima na strpljenju, znam da nije lako živjeti pored gradilišta, ali mislim da ćemo na kraju, kada se sve završi, svi biti zadovoljni – rekao je Damir Barbir, splitski gradski vijećnik i čelnik kotara Trstenik.

Grad Split je nedavno objavio i kako je potpisan ugovor u trajanju od godinu dana, između Grada i tvrtke Zdenac d.o.o., što je omogućilo građanima Trstenika da besplatno parkiraju vozila do završetka radova na garaži.

- Taj se parking svakodnevno koristi i drago mi je što smo uspjeli pronaći zamjensko rješenje. Moj prioritet su građani koji su mi dvaput ukazali povjerenje za vođenje kotara i zajedno s ostalim kolegama ću nastaviti ispunjavati ciljeve koje smo zacrtali kako bi život na Trsteniku bio još ugodniji i kvalitetniji  – zaključio je nezavisni gradski vijećnik.

Ekonomski najpovoljniju ponudu za nastavak izgradnje garaže dao je Lavčević-inženjering d.o.o. u iznosu nešto višem od pet milijuna i sto tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:49