StoryEditorOCM
SplitBACITE OKO

Omiljeni splitski reper prvi snimio glazbeni spot na vrhu najvišeg nebodera u Hrvatskoj: ‘Kad niko ne bi, kažu aj ti‘

Piše Mia Uzinić
13. ožujka 2024. - 20:48

Ikona splitske glazbene scene i jedan od najoriginalnijih repera današnjice - Žuvi - prvi je snimio spot na vrhu najviše zgrade u Hrvatskoj, AC Hotelu by Marriott Split. Jurica Žuvela-Žuvi stoji iza teksta pjesme “Split Tech City”, koja dijeli ime s udrugom koja već godinama svojim aktivnostima entuzijastično potiče mlade na profesionalni razvoj u IT-u te brendira Split kao idealan grad za život i rad.

image

Pjesma Split Tech City

Privatni Album

- Žuvija sam upoznao najprije kroz balun pa tek onda kroz zvučnik. Shvatio sam da je odličan na oba terena i predložio mu da napravimo pjesmu koja će mladima na zabavan način približiti ideju "Split Tech Cityja". Brzo smo ideju realizirali i ponosan sam što od sada "Split Tech City" ima svoju himnu - otkrio nam je Toni Trivković, osnivač i predsjednik udruge.

"IT IT s parom na ti, uvik u poslu al uvik free, svi bi tili al kažu aj ti, kad niko ne bi kažu aj ti" stihovi su kojima započinje ova ritmična pjesma koja za cilj ima promociju profesionalnog razvoja mladih u IT sektoru.

image

Pjesma Split Tech City

Privatni Album

- Pristao sam na Tonijevu ideju jer mi se činilo zabavnim ukomponirati priču o programerima u klasični splitski đir i tako kroz šalu pokušati privući mlade da se okušaju u IT-u. Proces stvaranja pjesme je tekao prilično lagano jer mi se u početku cijela priča činila zanimljivom i kao nešto što bih mogao provući kroz svoju uobičajenu zezanciju.

Beat i tekst su nastali u svega nekoliko dana. Prva verzija teksta bila je puno ozbiljnija, ali sam kroz druženje s Tonijem shvatio da tu nema previše mjesta za ozbiljnost jer je "Split Tech City" poput velike, nasmijane i zabavne obitelji - kazao je Žuvi. 

Režiser, snimatelj i montažer videospota je Julio Juraga, splitski videograf koji već nekoliko godina intenzivno surađuje sa "Split Tech City" ekipom.

image

Pjesma Split Tech City

Privatni Album

- Koncipirao sam snimanja razmišljajući o svjetlu, tako da smo počeli s radom još za vrijeme dnevnog svjetla, a navečer smo snimali završne kadrove. Smatram da je ovaj toranj izvrsna okosnica spota s vizualne strane jer se noću na njegovim prozorima reflektira grad, što je dovoljno čitka poruka kad se uzme u obzir da je i sama pjesma o "Split Tech" zajednici.

Suradnja sa Žuvijem bila je na visokom nivou, kao da se znamo duži period, pa se sve odvijalo u ozračju konstruktivne jednostavnosti. Na ostalim lokacijama imali smo statiste s kojima je također bilo ugodno raditi - zadovoljan je Juraga.

U spotu možete uživati na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:37