StoryEditorOCM
SplitPOLITIČKA DRAMA

Most, kao i SDP, pao na jednog vijećnika u Splitu. Markotić postao nezavisni i napustio stranku. Petrov mu odgovorio...

Piše Božidar Lončar
27. ožujka 2024. - 23:08

Na službenoj stranici Grada Splita vijećnik Josip Markotić je naveden kao – nezavisni! Ovu smo promjenu otkrili za vrijeme sjednice Gradskog vijeća i kontaktirali Markotića koji je kratko potvrdio kako je informacija točna:

- Mogu potvrditi da nisam više vijećnik MOST-a. Ostalo ne bih komentirao – kratko je komentirao i zahvalio na razumijevanju.

Ne samo da više nije vijećnik nego je izašao i iz stranke. Na ovaj način je i MOST, baš poput SDP-a, ostao na jednom vijećniku u splitskom gradskom vijeću.

image

Screenshot/Grad Split

Screenshot/Grad Split

Prilikom predstavljanja nove koalicije s Nezavisnom listom mladih predsjednik MOST-a Božo Petrov je kazao kako između platforme i Markotića nije ništa puklo te da aktivni članovi biraju predstavnike iz svakog grada.

Slično smo ga pitali i večeras. Nositelj liste u X. izbornoj jedinici Petrov za "Slobodnu Dalmaciju" je kazao kako su članovi MOST-a u Splitu birali svoje predstavnike: Tihomira Galića i Piu Cvitković:

image

Josip Markotić i Tihomir Galić

Nikola Vilić/Cropix

- Nakon prošlih lokalnih izbora kada je ponudio ostavku i mandat na raspolaganje ja nisam prihvatio. Ako se izjasnio kao nezavisni kandidat ja mu neću stajati na putu. Izlazak iz MOST-a može biti povezano s izlaskom na parlamentarnim izborima. Ljudi u Splitu su birali kvalitetne ljude poput Tihomira Galića i Pie Cvitković da predstavlja Split. Galić će biti 4. na listi, a ostatak liste se predstavlja u utorak – odgovorio je Petrov odgovarajući na pitanje nalazi li se Josip Markotić na listi.

image
Damjan Tadić/Cropix

Mediji pišu kako će se u X. izbornoj jedinici još naći Ivica Dajak i Josip Mikuš koji su županijski vijećnici te stranke za Dubrovačko-neretvansku županiju te Ante Kujundžić. Ostatak će se znati idućeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:08