StoryEditorOCM
Splitistražili smo

Koliko dođe adaptacija stana? I splitski su meštri šokirani. Ovo je zastrašujuće! Došli smo na 500 do 800 € po kvadratu

Piše Mirela Goreta
17. ožujka 2024. - 07:57
Prije korone prosječna cijena adaptacije stana iznosila je 300 do 500 eura po kvadratu, a danas varira od 500 do 800 euraPrivatni album

"Skočilo je sve, materijal je jako poskupio. Globalna je priča, u Ukrajini je rat. I još su nam uveli euro", nebrojeno puta ovakve i slične rečenice od svojih meštara slušaju brojni Splićani suočeni s previsokim cijenama građevinskih zahvata u svojim stambenim prostorima. Svjesni su da tržište čini svoje – kvalificirane radne snage je malo, liste čekanja kod pravih majstora su duge, a cijene radova visoke.

No moraju li cijene biti baš tolike ili se lovi u mutnom, pitaju se mnogi koji ovih dana razmišljaju o adaptaciji svojih objekata. Neki žele "otući" svoje stanove i promijeniti izgled vlastitog doma – od instalacija do podova i keramike, drugi žele učiniti isto jer bi višak nekretnina u ne baš reprezentativnom izdanju stavili u pogon, za iznajmljivanje turistima ili podstanarima. Ono što je zajedničko jednima i drugima jest činjenica da ostaju zatečeni troškovima radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:35