StoryEditorOCM
Splitbolji rejting sdp-a

Ivica Puljak supruzi Marijani prepušta drugo mjesto na listi u 10. izbornoj jedinici? A on? Situacija se promijenila...

Piše T. Ga.
19. ožujka 2024. - 14:32

Predsjednik države Zoran Milanović je najavom o kandidiranju na predstojećim parlamentarnim izborima podignuo rejting SDP-a, čime su se promijenili uvjeti dogovora o zajedničkom izlasku SDP-a sa strankom Centar u 10. izbornoj jedinici.

image

Zoran Milanović

Livio Andrijic/Cropix

Novi prijedlog SDP-a bio je, kaže nam izvor, da Ivica Puljak bude među prvih pet na listi, a da Marijana Puljak s puno nižeg mjesta skuplja preferencijske glasove.

image

Ivica Puljak

Goran Mehkek/Cropix

Prema dostupnim informacijama, Ivica Puljak nije htio pristati na to, nego će njegova supruga biti na drugom, sigurnom, mjestu na listi SDP-a i Centra, dok će Ivica Puljak biti na zadnjem, 14. mjestu, gdje vjeruje da će kao gradonačelnik Splita skupiti potrebnih 10 posto preferencijskih glasova potrebnih za ulazak u Sabor.

image

Ranko Ostojić i Peđa Grbin

Marko Todorov/Cropix

Tako bi prvi na listi u 10. izbornoj jedinici bio Ranko Ostojić, predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a, kao nositelj liste. Na drugom mjestu bila bi Marijana Puljak, na trećem Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča, a na četvrtome mjestu Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, dok će Ivica Puljak biti na zadnjem, 14. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:46