StoryEditorOCM
SplitOdlična vijest

280 studenata koji žive kod privatnih stanodavaca u Splitu dobit će mjesečne subvencije: evo koliko iznose

Piše Split SD
23. listopada 2023. - 17:20
Studenti koji nisu dobili mesto u domu, a imaju na to pravo, dobit će mjesečnu subvenciju ako žive kod privatnih stanodavaca u SplituJakov Prkic/Cropix

Odlična vijest za studente: država daje subvencija za one koji žive kod privatnih stanodavaca. 

Kako je objavio Studentski centar Split, isplatit će se mjesečna subvencija od 60 eura za 280 studenata koji žive kod privatnih stanodavaca u mjestu gdje studiraju.

Na to imaju pravo studenti koji su na provedenom Natječaju studentskog centra u Splitu za akademsku godinu 2023./2024., ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, ali se s obzirom na broj ostvarenih bodova nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje uslijed nedostatka smještajnih kapaciteta, ili se nisu uselili u studentske domove Studentskog centra u Splitu i Učenički dom u Splitu, a ostvarivali su pravo sukladno Pravilniku Ministarstva.

Sukladno navedenom, pozivaju se studenti koji su ispunili uvjete po Natječaju za subvencionirano stanovanje kod privatnih stanodavaca da dostave potpisanu Izjavu za subvencioniranje troškova stanovanja, potvrdu o statusu redovnog studenta koju izdaje referada fakulteta, te potvrdu boravišta MUP.

Sve dokumente moraju poslati preporučenom poštom na adresu Studentski dom Bruno Bušić, Spinutska 37, Split 21 000, s napomenom Dokumenti za subvenciju, do 26.listopada 2023. kada je zadnji dan roka za dostavu dokumentacije!

Onim studentima koji svoju dokumentaciju ne pošalju u zadanom roku, ili oni studenti koji ne dostave potpunu dokumentaciju, neće biti izvršena uplata subvencioniranih sredstava.

Studentski centar je objavio i koji studenti koji nemaju pravo na subvenciju:

- Pravo na subvencioniranje troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca ne ostvaruju oni studenti koji su po Natječaju za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023./2024. bili bodovani sukladno Članku 6. i Članku 22. stavak 2. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, donesenog od strane Ministra od 14.srpnja 2023.

- Također, oni studenti koji su stanari studentskih domova u Splitu, ili učeničkog doma u Splitu, u akademskoj godini 2023./24. ne ostvaruju pravo na subvenciju studenata koji žive kod privatnog stanodavca.

- Pravo nemaju ni oni studenti koji nisu sudjelovali u Natječaju za subvencionirano stanovanje za akad. 2023./24.godinu.

Dokumentacija se može preuzeti na stanici Strudentskog centra Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:29