StoryEditorOCM
ŽupanijaJedinstveni prirodni fenomen

U subotu dođite u Rogoznicu i uživajte u buđenju zmaja

Piše Vedrana Stočić
10. kolovoza 2017. - 14:42

U  subotu, 12. kolovoza, s početkom u 21 sat duž rogozničke rive, pred brojnim stranim i domaćim turistima, odvijat će se „Buđenje zmaja“ - priča o istinskoj ljubavi koja preobražava svijet. 

Ovom manifestacijom posljednjih godina rogoznička Turistička zajednica želi dodatno istaknuti da je slano rogozničko jezerce, jedinstveni prirodni fenomen, tu pored nas-usred Rogoznice i da do njega ne traba pješačiti kilometrima.

-Ovakve i slične manifestacije dodatno promoviraju Rogoznicu kao jedinstvenu turističku destinaciju. Prepoznala je to i Hrvatska turistička zajednica, jer prije nekoliko dana objavljeni su rezultati Javnog natječaja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2017. godini. Naša nadolazeća manifestacija Tuna Fever - Rogoznica 2017. koja će se odvijati od 23. do 26. kolovoza dobila je potporu od 100.000 kuna što je najviša potpora za pojedinu manifestaciju u našoj županiji. Uvjereni smo da ćemo se sljedeće godine uspješno kandidirati i u kategoriji TOP događanja za koja se ostvaruju i značajno veće potpore- kaže direktor Turističkog ureda Rogoznice Marijo Mladinić.

Puno inovatvnih projekta, dobra promidžba i osmišljene manifestacije, smatraju u Turističkoj zajednici, bitni su za kontinuirani porast turističkog prometa. Stoga i nakon srpnja u rogozničkoj Turističkoj zajednici zadovoljno trljaju ruke. U usporedbi s prošlom godinom broj turista bio je veći za od 2 posto, a broj noćenja za 8 posto. Kada se postoci pretvore u brojke onada je u srpnju preko e-Visitora bilo prijavljeno 30.810 gostiju, a ostvareno 278.363 noćenja.   

U srpnju s udjelom od 25,4 posto dominiraju gosti iz Poljske, Čeha je bilo 18,2 posto, Slovaka 9,5 posto, potom slijede Njemci s 7,3 posto, Mađari 7 posto, Slovenaca je bilo 6,8 posto, dok su domaći turisti ostvarili udio od 7,6 posto. Uglavnom posljednjih 2-3 godine Poljaci su najbrojniji turisti, međutim u Rogoznici se vesele i sve većem broju Francuza i Austijanaca. Inače u prvih šest mjeseci u dolascima rogoznička Turistička zajednica zabilježila je izniman porast od 33 posto, dok je broj noćenja u odnosu za isto razdoblje prošle godine porastao za 35,5 posto.
 
 

26. travanj 2024 18:14