StoryEditorOCM
ŽupanijaNAJAVA DOBRE SEZONE

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije u prva tri mjeseca 2024. godine nastupila na 13 sajmova diljem Europe

Piše Šibenski.hr
18. ožujka 2024. - 16:58
Turistička zajednica Šibensko-kninske županije u prva tri mjeseca 2024. godine nastupila na 13 sajmova diljem EuropeTuristička zajednica Šibensko-kninske županije/

Početak godine tradicionalno je vrijeme najintenzivnijeg predstavljanja turističke ponude na brojnim turističkim sajmovima na području Europe, a i šire. Tako je i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije u prva tri mjeseca 2024. godine nastupila na 13 sajmova i 1 specijaliziranoj radionici.

Turistička ponuda Šibensko-kninske županije je prezentirana na 8 sajmova u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice (Utrecht, Stuttgart, New York, Zurich, Muenchen, Berlin, Beč i Napulj), te pet sajmova na kojima se nastupilo u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama Dalmacije i Like (Bruxelles, London, Utrecht, Prag i Barcelona) te na posebnoj prezentaciji poljskim novinarima u veleposlanstvu u Varšavi. Navedeni sajmovi uključuju kako opće, tako i poslovne i specijalizirane sajmove (kamping, aktivni odmor i sl.).

Pored Turističke zajednice Šibensko-kninske županije koja je bila nositelj nastupa u predstavljanju je sudjelovao dio lokalnih turističkih zajednica (Šibenik i Vodice) te dio javnih ustanova koje upravljaju našom prirodnom i kulturnom baštinom, a posebno nas veseli intenzivno uključivanje nositelja turističke ponude iz privatnog sektora koji su izrazili zadovoljstvo interesom stranih partnera i gostiju za ponudu Šibensko-kninske županije.

Procjenjuje se da je na svih 13 sajmova na kojima je u prvom dijelu 2024. godine predstavljena Šibensko-kninska županija bilo oko 1,5 milijuna posjetitelja od kojih su mnogi posjetom našem štandu i brojnim pitanjima iskazali interes za našu ponudu.

U travnju su još preostali nastupi na nautičkom sajmu u Beogradu te sajmu specijaliziranom za biciklistički turizam u Bologni, a nastupe na sajmovima za 2024. godinu će zaključiti jesenska predstavljanja u Dusseldorfu, Parisu i Londonu kojima, tradicionalno, započinju najave za sezonu 2025.

04. svibanj 2024 03:20