StoryEditorOCM
ŽupanijaPametna destinacija

Rogozničani rade sve da udovolje gostima: Postavljaju im pametne klupe sa solarnim panelima, USB priključcima, bežičnim punjenjem, LED ambijentalnom rasvjetom i naprednim 4G internetom

Piše Vedrana STOČIĆ
7. travnja 2017. - 21:33

U Rogoznici će se u subotu održati do sada najveća akcija čišćenja rogozničkog podmorja. Sudjelovat će stotinu ronioca iz 15 ronilačkih klubova. Već godinama dva puta godišnje čistilo se rogozničko podmorje i priobalje, međutim ovog puta glavni organizator ekoakcije nije rogozničko Sportsko ribolovno društvo "Gof" već hotel "Perla" Željka Keruma.

 

Suorganizatori i pokrovitelji su već tradicionalno Općina Rogoznica i Turistička zajednica Općine Rogoznica.
Turistička zajednica podržava sve ekološke, promidžbene, kulturne i sportske inicijative i posebno ih, kažu, veseli kada se u takve akcije aktivno uključe hotelijeri, ugostitelji i iznajmljivači.

– Takva događanja popravljaju imidž destinacije i imaju snažnu promidžbenu poruku, a sve to pridonosi da rogozničko područje svake godine posjećuje sve više gostiju i da posljednjih godina u pravilu bilježimo dvocifreni porast prometa. Ovih dana imamo dvostruko više gostiju nego lani, a tome je svakako pridonijelo i zanimljivo druženje "gastronauta" koji su za prvi susret u 2017. godini izabrali Rogoznicu – kaže direktor Turističkog ureda Marijo Mladinić.

Inače, suorganizatori ove gastronomske manifestacije bili su "Marina Frapa", restoran "Atrium" i TZ Rogoznice. Gastronomske teme s kojima su se tijekom boravka u Rogoznici "gastronauti" upoznali bile su japanske tehnike pripreme jadranskih namirnica, autohtona jela Rogoznice i tradicija ribarstva u Rogoznici. S "gastronautima" u društvu bilo je tridesetak domaćih i stranih novinara.

 

Turistička zajednica će u ponedjeljak u svih osam priobalnih kategoriziranih turističkih naselja postaviti po jednu pametnu klupu za što je iz proračuna Turističke zajednice izdvojeno 150 tisuća kuna

Pametna klupa STEOR izrađena je od vrhunskih materijala koji su dugoročno otporni na sve vremenske uvjete. Na klupama su solarni paneli, dva USB priključka, bežično punjenje, LED ambijentalna rasvjeta i napredni 4G internet...

– Sklopili smo s Hrvatskim telekomom povoljan ugovor. Uglavnom klupe samo prate našu naknadu da budemo pametna destinacija – istaknuo je direktor Mladinić.

09. svibanj 2024 02:11