StoryEditorOCM
ŽupanijaSVOJI NA SVOME

Dopis ministra državne imovine Gorana Marića obradovao općinsku vlast: Država Rogoznici ustupa bivšu vojarnu Kruščica!?

Piše Vedrana Stočić
30. srpnja 2017. - 13:22

Rogozničku općinsku vlast obradovao je dopis ministra državne imovine Gorana Marića. Ministar traži da mu se što prije dostavi popis svih predmeta poslanih u Ministarstvo s redoslijedom prioriteta kako bi ih stručne službe riješile. U Rogoznici se nadaju da je to dobar znak da će im bivša vojarna Kruščica konačno biti ustupljena. Traže je još od 2003. godine, kada ju je vojska napustila kao neperspektivnu.



Inače, prema urbanističkom planu uređenja vojarna je dio poslovne zone Kruščica, koja se proteže na 14,3 hektara. Na tom prostoru uz Magistralu, udaljenom samo 1,5 kilometara od centra, predviđena je izgradnja trgovačkog centra, malih proizvodnih pogona, obrta za uslužne i servisne djelatnosti i benzinska crpka unutar zaštićenog pojasa državne ceste D8. Dok se svih ovih godina čekalo na konačni pravni status tog kompleksa, investitori se javljali i odustajali, vojarna je temeljito opljačkana.

Nemar države, a šteta Općine, najbolje se vidi na bivšoj tvornici ribljih konzervi, koja bi prema općinskim prostornim planovima trebala biti hotel visoke kategorije s 200 kreveta. Na taj se prostor inkognito uknjižila država i sada već godinama sve stoji.



Država se bez znanja općine uknjižila i na park-šumu Kopara, koja je više od 150 godina bila u vlasništvu lokalne zajednice. U Rogoznici drže da bi se obje nekretnine trebalo vratiti općini.
- Nadam se da će nam Ministarstva imovine ustupiti vojarnu Kruščica i staru tvornicu ribljih konzervi, jer to su nekretnine koje općini mogu donijeti dodatnu vrijednost i dobit - kaže Sandra Jakelić, načelnica općine Rogoznica.            

27. travanj 2024 12:42