StoryEditorOCM
ŽupanijaKoliko jezika govoriš...

Dođite u Murter i uz strane jezike i dobru spizu proslavite Europski dan jezika

23. rujna 2017. - 16:35

I ove će godine udruga Argonauta proslaviti Europski dan jezika koji se obilježava 26.ujna. Ovoga puta, proslava se održati u centru Murtera gdje će biti organiziran sajam kako bi se svi zainteresirani mogli informirati i priključiti proslavi.

Iz udruge Argonauta ističu kako ih ni eventualna kiša neće omesti, nego će se u tom slučaju sva događanja preseliti u predvorje OŠ Murterski škoji.

Europski dan jezika promiče učenje stranih jezika diljem Europe, a obilježava se od 2011. godine na inicijativu Vijeća Europe. Glavni cilj je osvještavanje javnosti o važnosti učenja jezika i povećanja višejezičnosti i međukulturnog razumijevanja, promicanje jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanje cijeloživotnog učenja stranih jezika u školi i izvan nje.
Europski dan jezika namijenjen je svim dobnim skupinama, od djece do starijih osoba, podsjećaju iz Argonaute koja taj dan obilježava već treću godinu za redom.

-Proslavu Europskog dana jezika udruga Argonauta organizirat će uz pomoć volontera koji već mjesec dana borave u Murteru povodom projekta Suhozidna ekstravaganca 3. To su volonteri iz Turske, Bugarske, Poljske, Italije i Španjolske koji će predstaviti svoju kulturu s posebnim naglaskom na jezik. Pozivamo vas da se pridružite našem sajmu. Djeca će imati priliku govoriti strane jezike s izvornim govornicima. Sajam će posjetiti djeca OŠ Murterski škoji sa svojim nastavnicima, a uz kratke jezične lekcije, na sajmu će biti prilike i za upoznavanje s drugim aspekatima kulture ovih pet zemalja kao što su hrana, piće, muzika, ples, odjeća… - poručuju iz murterske Argonaute.

 

03. svibanj 2024 21:34