StoryEditorOCM
ŠibenikŠi Meet za Ivana Orbanića

Šibenski automobilisti i njihovi prijatelji iz Dalmacije i Zagorja prikupili šest tisuća kuna za pomoć mladiću koji se već osam godina ne budi iz kome (Foto)

24. prosinca 2018. - 14:00

Šest tisuća kuna za pomoć Ivanu Orbaniću, mladom Šibenčaninu koji je već osam godina u komi nakon prometne nesreće sakupili su njegovi sjajni sugrađani i vršnjaci, ljubitelji automobila iz Udruge „Ši Meet“, te njihovi gosti.

Danas poslijepodne sastali su se na gatu Vrulje, gdje su im pristigla brojna braća po strasti prema automobilima iz Zadra, Splita i Varaždina, ukupno njih oko 80 i družili se uz glazbu i razgledanje "pila". Zajedno su i na moto-utrkama, a njihova okupljanja često podrazumijevaju dobročinistva, kao i ovaj put.

-Više smo nego zadovoljni, kaže Denis Goreta, predsjednik udruge. Ovo je njihov prvi božićni susret, a na prvoj smotri, lani, organizirali su donatorsku akciju za još jednog Šibenčanina, Franka Sulju. Djeluju pod geslom „Najgore je ništa“ i to često dokazuju humanitarnim radom. U suradnji s nekoliko klubova iz Hrvatske sudjeluju u velikoj donatorskoj akciji "ZA DJECU". Cijelog ovog mjeseca skupljali su novac za izgradnju lifta na bazenu u Crnici koji bi služio djeci invalidima i predat će ga udruzi „Aurora“ 23. prosinca, dan nakon njihova posljednjeg susreta u prosincu.

04. svibanj 2024 04:41