StoryEditorOCM
ŠibenikLJUBITELJI AUTOMOBILA VELIKOG SRCA POZIVAJU

Posjetite Božićni 'meet' za pomoć Ivanu Orbaniću

22. prosinca 2018. - 11:21

Udruga ljubitelja automobila "ŠI Meet" danas će na gatu Vrulje u šibenskoj luci organizirati svoje prvo božićno druženje. I to s humanitarnim predznakom. Naime, ljubitelji automobila iz Šibensko-kninske županije okupit će se s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Ivana Orbanića. Riječ je o Šibenčaninu koji već osam godina leži u komi.


- Ivan je doživio tešku prometnu nesreću, u kojoj se našao kao suvozač. Nažalost, prije dvije i pol godine ostao je i bez majke. Trenutačno je najteže njegovom ocu, pa smo mi svojom malom gestom odlučili pomoći. Naravno, koliko je to moguće. To nam nije prva humanitarna akcija. Na našem prvom, službenom susretu, održanom minulog ljeta, organizirali smo donatorsku akciju za još jednog našeg sugrađanina, Franka Sulju.

Također, u suradnji s nekoliko klubova iz Hrvatske sudjelujemo u velikoj donatorskoj akciji "ZA DJECU". Tijekom cijelog mjeseca prosinca skupljali smo sredstva za izgradnju lifta na bazenu, prijeko potrebnog za djecu koja su hendikepirana. U toj akciji surađujemo s Gradom Šibenikom i udrugom "Aurora", kojoj ćemo prikupljeni novac uručiti dan poslije našega susreta, 23. prosinca - priča nam Stipe Šarić, dopredsjednik udruge "ŠI Meet".


Udruga "ŠI Meet" osnovana je u studenome prošle godine. Osim odlazaka na susrete ljubitelja automobila diljem Hrvatske, održali su i svoj "car style" susret. U kolovozu su, na parkingu Dalmare centra, okupili osamdesetak vozila iz cijele Hrvatske.
- S obzirom da ćemo naš drugi "ŠI Meet Car Style Susret" organizirati ponovno tek na ljeto, odlučili smo u međuvremenu napraviti blagdansko druženje. Nadamo se da će nam se pridružiti ne samo ljubitelji automobila, već i drugi građani. Ovim putem zahvaljujemo dogradonačelniku Pašku Rakiću na velikoj potpori, kao i Lučkoj upravi koja nam je izišla u susret ustupanjem gata Vrulje - poručili su iz udruge "ŠI Meet".


Šibenski zaljubljenici u automobile su gostima njihovog donatorskog božićnog druženja, koje počinje od 14 sati, pripremili i glazbeni program uz DJ-a, te male poklone dobrodošlice.

26. svibanj 2024 05:01