StoryEditorOCM
ŽupanijaSutra 3. Superautoslalom

'Fiće' okupiraju Skradin na najboljoj brdskoj stazi u zemlji

Piše Josip Čaleta Car
29. rujna 2018. - 13:01

Najsigurnija brdsko brzinska staza u Hrvata i ovoga vikenda zasjat će punim sjajem. Uporni i vrijedni članovi šibenskog "Mihovila", nakon odlično organizirane utrke prvenstva Hrvatske na brdu, treći put organiziraju utrku superauto slaloma, discipline koja je nova na hrvatskim stazama, ali iz godine u godinu dobiva sve više poklonika.


Na skradinskoj stazi očekuje se nastup oko 80 vozača iz cijele Dalmacije, ali i Gorskog kotara te susjeda iz Slovenije i BiH, tako da ovo natjecanje ima i međunarodni karakter. Staza je duga je 3000 metara i ima osam usporivača, takozvanih šikana. Inače,  utrka se boduje za prvenstvo regije jug, otvoreno prvenstvo AK "Mihovila", "Cento kup" i "Fićo kup".

Upravo su ovi posljednji najzanimljiviji, jer je prijavljeno tridesetak "fićeka", što je najviše u posljednjih trideset godina, a ideja o samom natjecanju potekla je upravo iz "Dalmatinskog Fićo kluba" - Šibenik. Utrka je na programu u nedjelju od 9 sati, kada započinju službeni treninzi, a vozit će se tri utrke. 

24. travanj 2024 00:41