StoryEditorOCM
ŠibenikIspred samostana

Sestre franjevke u središtu Šibenika dovršile radove na prolazu koji nije njihovo vlasništvo

Piše Marko Podrug
30. svibnja 2024. - 10:33

Pisali smo već ima jedno osam dana – srušile su zidić, poravnale taj dio s prilaznom rampom, a jučer su sve to skupa i ofarbale. Sve se to događalo ispred samostana Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, u Ulici majke Klare Žižić u samom središtu Šibenika, na čestici 2530/2 na koju su upisane Hrvatske ceste.

- Oni taj slijepi odvojak smatraju svojim, a to je gradsko. Prvo su napravile tu rampu bez dozvole, a sad ruše taj zid kako bi proširili rampu. Ništa nije izolirano, samo su nabacali škalju i stavili mrežicu. Sve rade bespravno, ne mogu na vlasništvu Grada Šibenika raditi bez dozvole. Sve svojataju – govorila nam je prošli tjedan Majda Dorbić, predstavnica stanara u kući koja se nalazi točno uz samostan, odnosno uz Kuću maticu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne.

image

Ulaz u samostan

Kad smo tada pitali sestru Tereziju Zemljić, vrhovnu poglavaricu samostana, zašto su naručeni radovi na čestici koja ne pripada samostanu, odgovorila nam je ovako:

- Mi nikome ništa nismo uzele. Zapravo, radimo dobru stvar od koje će koristi imati i gospođa koja vas je poslala. Iza ovog zida se nakupljala voda, koja je onda ulazila u susjednu kuću i stvarala probleme s vlagom. Sad kad smo maknuli zid to se više neće događati. Izravnat ćemo taj dio s ulaznom rampom i ništa drugo ne planiramo raditi.

Sestre franjevke od Bezgrješne nimalo bezgrešno ruše zid u centru Šibenika: ‘Žele mi srušiti kuću‘

Radovi su, dakle, mirno nastavljeni, a jučer je pred ulazom u samostan, kao posljednji čin ove male bespravne gradnje, prevučena i jedna ruka sive boje za asfalt.

 

20. lipanj 2024 13:04