StoryEditorOCM
ŠibenikBurić udario po lokalnim hotelijerima

Ponašate se kao da u Šibeniku zimi nema turizma

5. siječnja 2017. - 15:46

- S više od 50 tisuća posjetitelja tijekom 24 dana održavanja prošlogodišnjeg božićnog sajma Adventura, nastupa 15 glazbenih sastava, 150 sati različitih programa, 8,5 tisuća facebook pratitelja, više od 12 tisuća korisnika klizališta i 90 tisuća komada plastične ambalaže koja nije završila u prirodi, jer je riječ o prvome plastic-free adventskom sajmu u Hrvatskoj – Šibenska je Adventura 2016. u cijelosti opravdala očekivanja posjetitelja, izvođača, organizatora i svih sudionika programa – ocijenio je gradonačelnik Željko Burić na današnjoj tiskovnoj konferenciji upriličenoj na tvrđavi Šubićevac (Barone).

Glavna tema bio je minuli božićni sajam, treći po redu, spretno i zgodno ukomponiran, kako se izrazio, na kraju za Šibenik uspješne, slavljeničke 950. obljetnice od prvog spomena grada. Uz zahvalu gradskim službama koje su obavile lavovski dio posla da bi se za ovogodišnju Adventuru pohvale čule i izvan Šibenika, najviše Odjelu za društvene djelatnosti i JU Tvrđava kulture, te komunalcima, Burić je podvukao da se hotelijeri nažalost, unatoč tome što iza organizacije božićnog sajma stoji gradska uprava, ponašaju nepovjerljivo, kao da se zimski turizam događa negdje drugdje a ne u Šibeniku.

- Sve ćemo to očito, još morati naučiti u narednim godinama, smišljeno prezentirati zimski odmor i turizam u našem gradu i raditi u sinergiji grada, turističke zajednice i udruženja obrtnika i ugostitelja. Jednako kao što već uspješno radimo i u nekim drugim aspektima, kazao je gradonačelnik.

Adventura 2016., zajedno s Božićnim čarolijama koje su promovirale jako dobro primljenu, prvu šibensku operu "Turia i Plamenko", te dočekom Nove 2017. na otvorenome, koštala je zasad prema gruboj računici 777 tisuća kuna bez PDV-a, što treba umanjiti za otprilike 340 tisuća kuna prikupljenih od glavnog sponzora NP Krka i TZ Grada Šibenika, čiji je direktor Dino Karađole bio spriječen sudjelovati na tiskovnoj konferenciji.

Iznijela je to Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti, koju su novinari upitali je li koncert Massima Savića na dočeku Nove godine ispunio očekivanja organizatora.
- Massimo je vrlo kvalitetan izvođač i autor te se umjetničkoj razini nastupa sigurno ne može ništa zamjeriti. Druga je stvar je bi li se nekome svidjela drugačija, življa glazba uz koju je lakše zaplesati, kazala je Žurić, dodajući da će ubuduće možda razmisliti o konceptu dvije pozornice i s time mogućnosti izbora publici.

- Osmišljavajući buduće Adventure, i dalje ćemo nastojati biti svoji i originalni, kako izborom jelovnika naših ugostitelja, tako i programima, ističe Zoran Erak iz JU Tvrđava kulture. Pod egidom Adventure i "zelenog" programa koji su uspješno promovirali na proteklom božićnom sajmu u suradnji s NP Krka, na Dan planeta Zemlje 22. travnja organizirat će čišćenje podmorja u šibenskoj luci, za što su ugostitelji prisutni na prošloj Adventuri donirali 3,5 tisuće kuna. Mali smo, ali zeleni, kako volimo reći, a u zajedništvu možemo samo biti jači, veći, ljepši i bolji, poručio je Erak.

 

26. travanj 2024 18:57