StoryEditorOCM
GlazbaNe siječanjskoj depresiji u Šibeniku

Adventura još nije rekla svoju zadnju riječ: Ne propustite Afterparty u Azimutu

Piše šibenski.hr
9. siječnja 2020. - 12:37

Prema istraživanju medija, 84 posto Šibenčana kaže da bi Adventura trebala trajati do 6. siječnja, a organizatori pitaju: zašto stati na tom datumu? Nošeni pozitivnim dojmovima svojih sugrađanki, sugrađana i njihovih gostiju, te potaknuti siječanjskom depresijom, organizatori Adventure odlučili su organizirati Adventura Afterparty u Azimutu (AAA), i reći „adio“ Adventuri!

Stoga, pozivaju sve Adventuriste da u subotu, 11. siječnja, krenu put Azimuta gdje ih od 21:30 sati očekuje sada već legendarni Adventurin DJ dvojac Kraljeva straža i funk soul eksplozija Spectrum, bend koji je ove godine svojim repertoarom oduševio pun Parkić, a u subotu na red dolazi Azimut.

Rezime 27 dana ovogodišnje Adventure izgleda ovako: preko 50 raznolikih programa, od glazbenih, scensko-izvedbenih pa do radionica za najmlađe, u sklopu Adventurice. Kroz Galeriju Matija prošlo je oko 2 000 naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja koji su izradile stotine umjetničkih djela nastalih naravno recikliranjem materijala, a sve pod imperativom ekološke održivosti, i u suradnji s generalnim pokroviteljem Adventurice – Nacionalnim parkom Krka.

Na tri pozornice – u Parkiću (Perivoj Roberta Visianija), na Maloj loži te onu ispred katedrale Sv. Jakova – stalo je 30 glazbenih događanja kojima su se predstavili lokalni glazbeni sastavi jednako kao i oni nacionalno poznati. Uživalo se u gastronomskim inovacijama lokalnih ugostitelja, te na najslađem gastronomskom natjecanju Fritualada, a jedinstvene božićne poklone pronalazilo na Adventurinom Sajmiću koji se smjestio na trg Medulić.

Prosinački šušur u gradu privukao je 38% više gostiju (što domaćih, što stranih) u odnosu na prethodnu godinu, a na samo finale Adventure – novogodišnji doček – došlo je 46% više gostiju nego prošle godine. Slavilo se ispred tri pozornice istovremeno, predstavilo šest glazbenih imena, a Šibenik je jedini u Hrvatskoj 2020. godinu dočekao s međunarodno priznatim izvođačem, Stereo MC's. Valja spomenuti da je Novu godinu u Šibeniku dočekalo 73% više stranih gostiju nego godinu dana ranije, a stigli su iz Italije, SAD-a, Slovenije, Njemačke, pa čak iz Tajvana i Tajlanda!

 

28. ožujak 2023 00:28