StoryEditorOCM
ŠibenikHumanitarna akcija lionsa

Klubovi "Luca" i "Šibenik" donirali vrijednu tehničku opremu šibenskoj OŠ "Fausta Vrančića"

16. veljače 2018. - 16:26

Lions klubovi "Luca" i "Šibenik" organizirali su brojne humanitarne akcije kojima su prikupili sredstava za kupnju vrijedne tehničke opreme za nastavne i potrebe školskih programa Osnovne škole "Fausta Vrančića". Novi će zvučnici, mikrofoni, miksete i projektori, istaknuto je prilikom primopredaje donacije, poslužiti školi za opremanje školske sportske dvorane u kojoj se organiziraju priredbe i svečanosti, učionice glazbenog odgoja te školske knjižnice.



- Lions klubovi više od 15 godina svojim humanitarnim radom kroz razne akcije pomaže potrebite pojedince, udruge i ustanove u svojoj zajednici. Ove godine odlučili smo pomoći učenicima i profesorima škole "Faust Vrančić" nabavkom tehničke opreme za potrebe održavanja nastave i školskih programa. Ovo je druga ovogodišnja akcija. Prva je održana u sklopu manifestacije "Latinsko idro" kada smo prikupljali sredstva za novi vrtić i jaslice u Murteru. Treća nas tek čeka. Namjera nam je osigurati sredstava za kupnju ljuljačke za djecu u invalidskim kolicima koja će biti smještena na jednom od dječjih igrališta u gradu-najavila je Nera Gojanović-Kljajić, predsjednica Lions kluba "Luca".



Na donaciji je, u ime svojih kolega i učenika, zahvalila prof. Snježana Ćaleta, ravnateljica OŠ "Fausta Vrančića" naglasivši da će nova oprema biti od višestruke koristi u odvijanju tehnološki sve zahtjevnijeg nastavnog procesa, ali i izvanškolskih aktivnosti a osobito glazbenog odgoja.

Inače, uručenju opreme prisustvovali su članice i članovi obaju Lions kluba koji u humanitarnim aktivnostima podupiru jedni druge. Zadovoljstvo uspješnom akcijom nije krio ni Ivan Soža, predsjednik Lions kluba "Šibenik".



- Veselimo se ovakvim aktivnostima kojima, zajedno sa našim kolegicama, članicama "Luce" pomažemo potrebite, bilo da je riječ o školama, sportskim ustanovama ili pojedincima. Jednom takvom akcijom kroz organizaciju regate u listopadu ove godine poduprijet ćemo i Udrugu slijepih, a u travnju, sa Općinom Unešić i tamošnjom osnovnom školom,  pomoći ćemo obilježavanju stoljetnih hrastova na području Zmajevca u unešićkom kraju-kazao je Soža.
 

26. svibanj 2024 22:59