StoryEditorOCM
Šibenikokrugla obljetnica

Šibenske ‘Luce‘ slave 20 godina djelovanja: Tim povodom na Baroneu organiziraju humanitarnu večer za liječenje male Šibenke Petre Kursan

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2022. - 10:32

Šibenski Lions klub 'Luca' ovih dana slavi svoju 20. obljetnice

LC Luca je osnovan 2002 godine kao ženski klub. Uz ogromni entuzijazam tadašnjih osnivačica, klub je prerastao u prepoznatljivu humanitarnu udrugu. Danas, nakon 2o godine ustrajnog rada, uz brojne humanitarne i donatorske akcije i dalje djeluje na plemenitom cilju: pomaganju potrebitima.

- Teško je pobrojati sve humanitarne aktivnosti koje su članice kluba ostvarile od svoga osnivanja do danas, pa ćemo spomenuti samo neke: kupljen aparat za korekciju govora namijenjen djeci u Dječjem vrtiću „Jutro“; elektrostimulator Udruzi za oboljele od multiple skleroze; uredile i financirale dječje igralište na Šubićevcu; opremile prostoriju zaa poludnevni boravak djece s poremećajima u ponašanju pri CZSS; Gradskoj knjižnici "Juraj Šizgorić" donirale software za zvučnu karticu za računalo za slijepe i educirale osobe sa smetnjama vida za korištenje istog;, HNK Šibenik poklonile rampu za invalide; O.Š "Juraj Šižgorić ( u suradnji sa Lions klubom Šibenik) kupile digitalni logopedski set "Berlinger"; na dječjem igralištu na Meterizama kupile i postavile ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima; dječjem odjelu šibenske bolnice darovale medicinski uređaj za ranu dijagnostiku kod djece Compat- 5(u suradnji LC Šibenik); rodilištu šibenske bolnice donirale ekg aparat te pomagale socijalno ugroženim obiteljima, stradalnicima u potresu u Petrinji i izbjeglicama iz Ukrajine i raznim drugim institucijama i pojedincima…..- kazala je Martina Markov, predsjednica šibenskih 'Luca'.

Lucesve pozivaju da im se pridruže u petak, 10. lipnja 2022.u 20,30 sati na Tvrđavi Barone, nakon svečane sjednice kluba koja će se održati u 19 sati. U programu koji slijedi nakon svečanog protokolarnog dijela i koji će započeti u 20:30, goste će zabavljati trio šibenskih glazbenika Nataša Cvitan (vokal), Mate Anić (klavir) i Siniša Jelovčić (gitara), bit će prikazana video prezentacija dosadašnjeg djelovanja kluba, a Luce će ponijeti mini modnu reviju haljina šibenske dizajnerice Đine Grbin. Kroz program će vas voditi Nikola Urukalo ,a bit će organizirana i humanitarna lutrija. Gost večeri je i perspektivni mladi violončelist Viktor Hodak.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i lutrije kojoj je glavni zgoditak haljina s potpisom Sani Design by Đina Grbin bit će donirana za potrebe liječenja malene Šibenčanke Petre Kursan.

Cijena ulaznice s uključenom večerom je 250 kuna, a možete je kupiti kod članica kluba pozivom na broj 0913381605 ili mail tjukic6@gmail.com do 09.lipnja 2022.god.

04. svibanj 2024 13:49