StoryEditorOCM
LifestyleMister Gas

Šibenski biznismen zlarinskih korijena ni u devetom desetljeću života ne spušta gas

Piše Ivo Mikuličin
22. veljače 2024. - 14:03

 

Unatoč tome što je zagazio u deveto desetljeće života nimalo ne miruje Šibenčanin Danijel Vukov. Bolje rečeno, "Mister gas" ne spušta gas! Spomenuti nadimak "Mr. Gas" šibenski biznismen je dobio od poslovnih partnera, zbog izuzetnih uspjeha u trgovanju plinom i naftom, posebice u zapadnoj Europi. Istodobno, Vukov se kao pasionirani ljubitelj jazza, te angažiranjem tako velikih imena kao što su Sting, Stefan Milenković i Edin Karamazov uvelike iskazao na međunarodnoj sceni i kao glazbeni producent. Čak je i dio snimki odrađen u župnoj crkvi u Zlarinu, mjestu Danijelovih obiteljskih korijena.

– Neočekivana recesija u Njemačkoj natjerala je mnoge tvrtke, pa i moju firmu "Continental" da načinimo nemali zaokret u poslovanju. Aktualna ratna zbivanja (i ne samo ona!) donijele su nemale teškoće u poslovanju naftom i plinom – objašnjavao nam je Vukov na prijateljskoj večeri u "Zlatnoj ribici". No, recesija ga nije spriječila da ostvari nove svjetske glazbene projekte u talijanskoj Cremoni i s Bečkom filharmonijom.

One Šibenčane, koji su zaboravili Danijela Vukova, samo ćemo podsjetiti da je on bio najzaslužniji što su košarkaši Šibenke krajem osamdesetih godina minulog stoljeća dobili njemačkog sponzora, veliki koncern "Montana" iz Münchena, koji je dobro poslovalo i s "pokojnom" šibenskom Tvornicom lakih metala.

 

 

 

01. svibanj 2024 10:02