StoryEditorOCM
OstaloPrvenstvo Zagreba u ergometru

Nino Perišić najbolji mlađi junior na veslačkoj "mučionici"

Piše VK Krka
5. veljače 2017. - 20:19

U petak i subotu najbolji juniori VK "Krka“ u Zagrebu su sudjelovali na Otvorenom prvenstvu Zagreba na veslačkim ergometrima – 6000 metara.

Na to natjecanje trener Milan Radečić prijavio je 4 juniora (Luka Gojanović-Rakić, Frane Filip Garma, Ante Klarić i Nikola Dugopoljac), te jednog perspektivnog mlađeg juniora (Nino Perišić).  Natjecanje je održano u Domu odbojke, a sudjelovalo je 100-tinjak veslačica i veslača, uglavnom iz zagrebačkih klubova.

Od pet "krkaša" najviše su pokazali Luka Gojanović-Rakić i Nino Perišić. Gojanović-Rakić je u uzrastu juniora među 40-ak natjecatelja zauzeo 4. mjesto. Prva tri mjesta zauzeli su njegovi kolege iz izborne vrste – sjajna osječka braća Antun i Patrik Lončarić, te Patrik Farkaš iz Zagreba.

Lukin rezultat je 20:14:50 čime je oborio i svoj i klupski juniorski rekord na dionici od 6000 metara. Kad se zna da je Luka veslač koji je nastavio školovanje u Prvoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu, te da praktično dopisno trenira prema uputama trenera Radečića, a uz potporu ljudi  iz VK "Croatia“ i njihova trenera Ante Dragovića onda njegova stabilnost i izvrsnost još više dolaze do izražaja.

Po svemu sudeći njegovim stopama u smislu stabilnosti i odlučnosti da na pravom mjestu i u pravom trenutku pokaže ono najbolje od sebe ide i Perišić koji je u svom uzrastu, među 30-ak mlađih juniora, uvjerljivo pobijedio postigavši ukupan rezultat 20:47:00 što je ove godine i najbolji hrvatski rezultat u tom uzrastu.

Od Frane Filipa Garme se očekivalo da potvrdi svoju klasu i mogućnosti. Trener Radečić je najavljivao njegov rezultat sigurno ispod 20 minuta jer to Frane može, što ovom prilikom ipak nije pokazao. Zauzeo je ukupno 10. mjesto među juniorima. Postigao je rezultat koji je za njega izuzetno skroman 20:46:10 i najbolje ga je što prije zaboraviti.

Od Ante Klarića se također očekivalo puno više, ali je on i ovog puta pokazao da je bolji veslač u čamcu nego na mučionici zvanoj ergometar.  Nikolu Dugopoljca, trener je vodio praktično na svojevrstan izlet jer se od njega nije moglo očekivati bilo što više. Test na ergometru, kao i svi veslački testovi, pretpostavljaju sustavan stalan rad što ove zime nije bila odlika ovog, inače izuzetno perspektivnog, veslača.

Iduće (i posljednje) ergometarsko natjecanje ove sezone održat će se 04. ožujka na udaljenosti od 2000 metara – bit će to već svima poznati riječki "Croatia Indoor 2017“ koji je ušao i u kalendar FISA kao međunarodno značajni veslački događaj.

25. travanj 2024 19:45