StoryEditorOCM
Ostaloprvenstvo balkana

Čak sedam veslača iz Šibenika imat će čast odjenuti dres nacionalne veslačke vrste na jakom natjecanju

Piše Šibenski.hr
4. rujna 2024. - 08:21

Prvenstvo Balkana u veslanju za uzraste mlađe od 18 godina ove godine održat će se 14. i 15. rujna u gradu Edirne (Drinopolje) u Turskoj.

Nakon provedenih testiranja, zadovoljstvo i čast odjenuti dres nacionalne veslačke vrste na ovom izuzetno jakom natjecanju imat će čak sedam veslača iz Šibenika.

image

Veslači Krke nastupit će za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana

Nives Crnogaća/VK Krka

Trojica među njima su stariji juniori i to Franko Dobra, Marko Martinović, Jakov Slavica. Oni su već nastupali na Balkan Rowing Championships i to lani u Bukureštu kada su, s Vitom Šutalo iz Dubrovnika, u četvercu na pariće osvojili srebrnu medalju. Ove će godine Franko i Jakov na regatnoj stazi na rijeci Marici nastupati u dvojcu „bez“, dok će Marko sjesti u dvojac na pariće s Josipom Jakšić, kolegom iz VK „Korana“ Karlovac.

Preostala četiri mladića iz VK „Krka su Vice Alfier, Šime Grubišić, Jerko Petrović i Franko Šarić, sva četvorica mlađi juniori.

image

Veslači Krke nastupit će na Prvenstvu Balkana

Vice i Šime će nastupati u kombiniranom osmercu s kolegama iz Pule i Zagreba, a možda i u četvercu „bez“, dok bi Jerko i Franko trebali veslati u dvojcu „bez“.

Posade će voditi Milan Radečić – Mime, glavni trener Krke.

 

06. rujan 2024 12:54