StoryEditorOCM
OstaloUz Svjetski dan poezije

Licem u lice: čitajte i slušajte poeziju u šibenskoj knjižnici zajedno s književnikom, prevoditljem i redateljem Perom Miočem

Piše M. L.
20. ožujka 2024. - 12:12

U povodu Svjetskog dana poezije u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku održat će se književna večer pod nazivom Poezija licem u lice. Vodit će je Pero Mioč, a posvećena je poeziji te će se održati u četvrtak, 21. ožujka u 18. 30 sati.

-Pero Mioč, istaknuti književnik, prevoditelj i kazališni redatelj u prvom dijelu večeri provest će publiku kroz stihove različitih autora. Umjesto otkrivanja podataka o pjesnicima, Pero Mioč će interpretirati njihove stihove, duboke slojeve značenja i emocija. Ovaj koncept omogućit će uživanje u poeziji bez prethodnih očekivanja i informacija kako bismo osjetili snagu riječi u najčišćoj formi - poručuju iz šibenske knjižnice.

Ali to nije sve, u drugom dijelu večeri publici će biti pružena prilika da aktivno sudjeluje u razgovoru o poeziji.

-Svi posjetitelji bit će potaknuti da slobodno izraze svoje dojmove, reakcije i osobne interpretacije pjesme koja će im biti predstavljena. Uz otkrivanje podataka o autorima predstavljenih stihova, Pero Mioč će, zajedno s prisutnima, istraživati simboliku i značaj pojedinih stihova uz otvaranje prostora za različite perspektive - ističu u knjižnici i pozivaju publiku da se uključe u ovu zanimljivu večer.

-Bez obzira jeste li već zaljubljenik u poeziju ili tek otkrivate čaroliju njezinog izraza, ovo događanje omogućit će vam da istražite ljepote i snage riječi, te podijelite svoje misli u ugodnom i poticajnom okruženju - zaključili su u šibenskoj knjižnici.

27. travanj 2024 14:32