StoryEditorOCM
TV&Realityvečera za pet

Obućarka Blaženka iz Dugopolja nije impresionirala odabirom jela: ‘Prepala sam se, mogla bih ono tri dana jesti‘

Piše SCENA SD
2. studenog 2023. - 22:53

Obućarka Blaženka Caktaš jedina je kontinentalka u ovotjednoj ‘Večeri za 5‘, u Dugopolje je stigla zbog ljubavi. Većinu jela probala je prvi put, a ekipi je servirala tradicionalna jela svog kraja.

Za svoju večeru Blaženka je dobila 37 bodova. Desetke su udijelili Mladena i Nikša. "Bilo nam je zabavno, gošće su sve začinile, vrijedno je ocjene", objasnila je radijska voditeljica. "Svima sam dao 10, pa i Blaženki. Bilo je ukusno, ništa posebno, ali Blaženka mi je draga, ima neku toplinu i to je to", dodao je Nikša.

‘Devetka za trud‘

Lošije ocjene dale su ovog puta Jelena i Anka. "Trudila se, devet za trud. No, ništa mi se nije svidjelo", objasnila je svoju devetku Jelena. "Predjelo mi je bilo ok, meso je bilo žilavo, tjestenina neslana, a desert presladak", zaključila je, pak, Anka osmicom!

Pripravu večere Blaženka je započela desertom ‘Zaboravljeno i fino‘. Predjelo je također evociralo na neka prošla vremena, Blaženka je spravila ‘Ajngemahtec‘. Fina domaća juha ugrijala je ekipu za večeru kod domaćice rodom iz Varaždina. ‘Kremenatlini u šarenom‘ posljednje su jelo kojeg se Blaženka prihvatila tijekom priprave večere.

Svinjetinu je Blaženka radila s lukom i umakom od šampinjona te šarenom tjesteninom. Pripravu večere glavnim jelom je privela kraju, a potom se okrenula pripremi stola i dočeku gostiju.

Blaženka je ekipi za aperitiv ponudila orahovicu, teranino, medicu, šljivovicu i višnjevaču. "Doček je bio ok, Blaženka nije izgledala nervozno nego prirodno, dočekala nas je lijepo toplo, što je najbitnije", otkrio je Nikša. "Blaženka je izgledala skroz normalno i prirodno", dodala je Jelena.

Zbunio ih ‘Ajngemahtec‘

Uslijedio je ‘Ajngemahtec‘ za predjelo. "Juha za predjelo, što ja znam, kao da si uvalio vodu u tanjur i dodao dva, tri komadića kruha", komentirala je izgled predjela Jelena.

"To sam jela možda tri puta, ali prvi put kad sam je jela radio ju je pravi stručnjak i bila je jako slična ovome. Jako ukusno", pohvalila je juhu Anka.

Glavno jelo iduće je stiglo - svinjetina sa šarenom tjesteninom, u umaku od šampinjona. "Ogromni komad mesa, tjestenina u bojama s umakom, moglo je proći", komentirala je Jelena.

image
RTL

"Prepala sam se, mogla bih ono tri dana jesti", dodala je Anka. "Nisam stručnjak za vina, naviknula sam na dalmatinska, njihova su kisela, nisu mi bila baš po guštu", dodala je Jelena o piću. "Moram priznati da mi se nije svidjelo ni izgledom, umaka nije baš bilo, nisam zadovoljna, to je rijetkost, ali nisam", zaključila je Anka.

Pučke pjevačice za kraj

‘Kremenatlini u šarenom‘ i nisu impresionirali ekipu, a onda je stiglo ‘Zaboravljeno i fino‘. "Desert je bio priča za sebe. Sama jaja iskreno, previše okusa čistog jaja", otkrila je Mladena. "Odgovarala mi je današnja atmosfera, ne trebamo ni pjevati ni pričati o istim temama svaki dan", dodala je djevojka.

Uslijedili su pokloni ekipi, a zahvaljujući njima dobila je od ekipe sve pohvale. Sretna je bila Blaženka zbog toga, a za kraj su ekipi zapjevale i pučke pjevačice iz KUD Pleter.

"Divno, nemam riječi", pohvalila je Mladena iznenađenje kojim je Blaženka večer privela kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:32