StoryEditorOCM
ShowbizZDENKA KOVAČIČEK

‘Žena za sva vremena‘ danas slavi 80. rođendan, a mi se prisjećamo njezine velike ljubavi iz mladosti

Piše SCENA SD
16. siječnja 2024. - 13:51

Legendarna pjevačica Zdenka Kovačiček  danas slavi okrugli rođendan. Rođena je prije 80 godina, 16.1.1944. u Zagrebu. Zahvaljujući stilu interpretacije, smislu za improvizaciju i moćnom glasu postala je najbolja jazz interpretatorica, jazz-rock vokalistica, rokerica i vrhunska pjevačica bluesa, gospela i popa, te je proglašena hrvatskom “Janis Joplin”.

image

Zdenka Kovačiček

Lucija Očko/Cropix

Na turneji u Austriji upoznala je i 1964. godine udala se za Austrijanca Rudyja Kamperskog koji je uvijek bio i ostao njezina najveća ljubav. Sa suprugom koji je svirao bas gitaru i bendom "Maraskinose" kojeg su zajedno osnovali, nastupala je po Europi pjevajući jazz. Nakon osam godina braka par se ipak razveo 1987.  

Na pitanje novinara Glorije zašto joj je propao brak s austrijskim glazbenikom Rudyjem Kamperskim, Zdenka Kovačiček je odgovorila:

- Jer smo bili stranci, a stranci se teško mogu razumjeti... Kad smo se upoznali bila sam u sedmom nebu: njegov otac bio je najpopularniji austrijski pjevač prije rata, mama mu je bila balerina. Međutim živjeli smo stalno na putu, u kombiju između gaža, a takav način života je iscrpljujući i razarajući za veze, jer nikad nemate mira.

Bez obzira na to što im je brak završio 1987. godine, Rudy i Zdenka su održavali odnos još 15 godina. ‘Sve što se podgrijava, nije dobro‘, rekla je jednom prilikom Zdenka.

image

Zdenka Kovačiček

Lucija Očko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:09