StoryEditorOCM
ShowbizHEJ DUŠO

Što mislite koliko košta romantično ‘krstarenje‘ s Petrom Grašom? Poznati glazbenik omogućit će vam nezaboravne trenutke

Piše Klara Rožman/JL
24. travnja 2024. - 16:13

Ne, nije šala. Petar Grašo u listopadu će doista nastupati na brodu koji će krstariti Sredozemljem. Spektakl organizira Globtour Event Croatia, turistička agencija koja poziva sve hedoniste da otkriju čari Sredozemlja i Sjeverne Afrike u terminu od 6. do 13. listopada i pridruže se magičnom krstarenju, prepušteni ritmu mora i muzike.

- Naše krstarenje trajat će osam dana i sedam noći, a vodi nas kroz Livorno, Marseille, Barcelonu, La Goulette, Palermo i Napulj, a uključuje i jedan opuštajući dan na otvorenom moru. Na krstarenju brodom MSC Grandiosa, očekuje vas više od putovanja. S Petrom Grašom na palubi doživjet ćete ne samo prekrasne dnevne poglede, već i noći ispunjene glazbom, pjesmom i plesom. Ova kombinacija sunčanih dana, spektakularnog koncerta i društva pružit će vam priliku da kreirate uspomene koje će trajati cijeli život - stoji u ponudi agencije u kojoj još dodaju:

- Doživite nezaboravne trenutke ispunjene romantikom, veseljem i dobrom energijom dok se opuštate uz najveće hitove Petra Graše poput ‘Moje zlato‘, ‘Ko nam brani‘, ‘Srce za vodiča‘ i mnoge druge. Pripremite se za nevjerojatno iskustvo i glazbeni spektakl na prekrasnoj MSC Grandiosi - poručuju iz Globtour Eventa dok mi zamišljamo scenu poput onih iz filmova u kojoj Grašo - nakon što je dan na brodu proveo igrajući košarku s putnicima i kupajući se u bazenu koji je, kako piše u prospektu MSC Grandiose, jedan od najvećih na ‘moru‘ - navečer u pratnji kapetana u bijelom jazz odijelu ulazi u veliku koncertnu salu, uzima mikrofon u ruke i sa svojih 1,96 metara visine pjeva: ‘Jer sam ja, k‘o i svi, samo jedna duša malena...‘

No, vratimo se u realnost. Što kaže Petar Grašo, kako to da je pristao na ovaj aranžman?

- Radi se o ekskluzivnom koncertu koja se održava jednu večer krstarenja, a kojom agencija Globtour Event reklamira krstarenje po Mediteranu za kupce iz regije. Prije nekoliko godina slični koncert radio je i Oliver Dragojević u organizaciji jedne slovenske agencije - poručuju iz Grašinog tima.

Zašto baš Grašo, pitamo ljude iz Globtour Eventa.

image
Ronald Gorsic/Cropix

- Jer je Petar najpopularniji pjevač u regiji. Kako naša agencija po prvi puta organizira jedan ovakav ekskluzivni događaj, logično je bilo da angažiramo glazbenika koji je top, čije pjesme su desetljećima na vrhu top ljestvica, a mnoge su postale i evergrini. Uz to, Petar je ‘morski čovjek‘, obožava more, voli brodove, ugodno je društvo i dat ćemo sve od sebe da se on na ovom krstarenju i odmori, zajedno sa svima nama - govori Laura Šošić iz Globtour Eventa koju pitamo koliko će koncerata splitski glazbenik održati tijekom osam dana i sedam noći na brodu.

- Zamišljeno je da Petar održi jedan koncert, koji će biti svojevrsna kruna ovog nezaboravnog putovanja - kaže Laura Šošić, od koje doznajemo kako će Grašo nastupati u noći koja će uslijediti nakon opuštajućeg dana na otvorenom moru, negdje između obala Europe i Afrike. No, kako će se onda on s kopna prebaciti na kruzer? Hoće li doći helikopterom, unajmiti brod?

- Petar na MSC Grandiozu dolazi osobnim prijevozom, no zamišljeno je da svih tjedan dana bude s nama na kruzeru, jer želimo da i on uživa u ovom nezaboravnom iskustvu - govori Laura Šošić koja, logično, ne želi otkriti koliki će biti Grašin honorar za ovaj nastup. Neslužbeno, međutim, doznajemo da se radi o cijeni kakvu on uobičajeno traži i dobiva za svoje koncerte. O kojim se brojkama radi teško je službeno doznati, a prema pisanju medija raspon je od 2000 eura za kraći nastup (na primjer, par pjesama na svadbi), do dvadesetak tisuća eura koliko je pjevač, ako je vjerovati medijskim napisima, navodno dobio na jednom novogodišnjem nastupu, piše Jutarnji list.

No, dok o cijeni honorara glazbenika možemo samo nagađati, što se cijena samog krstarenja tiče, sve je jasno. Tako smještaj u kabinama za dvije osobe stoji od 980 eura (‘first minute‘) odnosno 1050 eura (redovna cijena), do 1490 eura (‘first minute‘), tj. 1560 eura po redovnoj cijeni. Za djecu je potrebno izvršiti nadoplatu, a cijene za jednokrevetnu kabinu nisu iskazane te su dostupne na upit.

Kakav je interes?

- Ogroman! Dobar dio već smo popunili. Ima još mjesta, ali, ako želite ranu jesen provesti na ovom nezaboravnom krstarenju, požurite - poručuju ljudi iz Globtour agencije, koji su ponosni što će među prvima na ovom području vrhunskog glazbenika dovesti na pozornicu kruzera.

Takva praksa u inozemstvu nije neuobičajena. Poznato je tako da je Taylor Swift prije petnaestak godina imala koncert na Allure of the Seas grupe Royal Caribbean. Američki reper Pitbull je bio kum na porinuću norveškog kruzera Escape 2015. godine, a tri godine kasnije imao je nastup na NCL Jade u Miamiju. Jennifer Lopez ispred kompanije Virgin Voyages prije nekoliko godina imenovana je voditeljicom odjela za zabavu i lifestyle na brodu za krstarenje Valiant Lady. Michael Bolton svojedobno je održao koncert u čast kruzera Royal Caribbeana.

Na krstarenju je pjevao i Billy Ocean, dok je kompanija Royal Caribbean organizirala nastup Bonnie Tyler, koja je na kruzeru Oasis of the Seas imala koncert tijekom pomrčine sunca i pjevala, jasno, svoj hit ‘Total Eclipse of the Heart‘. Mariah Carey bila je kuma broda Disney Fantasy tvrtke Disney Cruise Line 2012. godine, Kelly Clarkson održala je koncert na brodu Prima tijekom porinuća broda u Galvestonu prije dvije godine...

Od naših zvijezda poznato je da je Tatiana Cameron Tajči u par navrata organizirala duhovno krstarenje Jadranom koje je uključivalo duhovnu obnovu, ali i njezin koncert. Prvi takav pothvat imala je 2018. godine, kada je sedmodnevno putovanje u sklopu kojeg se obilazilo Mljet, Hvar, Korčulu, Dubrovnik, Brač i Split, a koje je uključivalo i radionicu joge pod nazivom ‘Budi rock zvijezda transformacije‘ stajalo između 2.300 i 3.300 eura. Kako je došla na tu ideju?

- Još kao mala zamišljala sam jahtu na koju ću pozvati prijatelje i priuštiti im neka lijepa iskustva. Moj je otac divno pjevao i svirao gitaru. Njegov prijatelj imao je jedrilicu kojom bismo otišli do nekog finog restorana, kupali se u bistrom moru i pjevali. Ti trenuci za mene su bili transformacijski. Uvijek sam na toj jedrilici, uz prijatelje i obitelj, doživjela ili osvijestila nešto novo. Recimo, voljela sam gledati odsjaj sunca na valovima u kojima sam vidjela dijamante, u kojima sam prepoznala čaroliju koja ništa ne košta, dragulje koji su dostupni svima, baš poput ljubavi ili radosti.

Slijedom toga, u sklopu programa svakodnevno ćemo imati dnevne radionice, glazbu, jogu, masažu i vrijeme za meditaciju. Večeri ćemo provoditi u različitim konobama na kopnu gdje ćemo polaznicima, uz hranu, predstaviti i hrvatsku glazbenu baštinu, kao što su klapsko pjevanje i emotivno muziciranje uz gitare i mandoline. Zadnju večer održat ćemo koncert mojih hitova iz 90-ih u stilu Stinga u Toskani, na lijepoj lokaciji pokraj mora - kazala je Tajči u rujnu 2018. godine, uoči svog prvog duhovnog krstarenja, za Jutarnji list.

Koncerti na kruzerima nisu nepoznanica ni Alenu Vitasoviću. Prije nego li je snimio svoj prvi mega hit ‘Ne moren bež nje‘ četiri godine proveo je svirajući na brodovima za krstarenje, uglavnom po Skandinaviji i upravo tu je, kazao nam je jednom, ‘ispekao‘ svoj glazbeni zanat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:43