StoryEditorOCM
Showbizžestok odgovor

Srbija uzvraća udarac: ‘Croatia Records ponaša se sramotno! Pogledajte što su učinili obitelji Tome Zdravkovića‘

Piše JL
2. studenog 2023. - 22:07

Ovo što radi Croatia Records sramotno je i krivično djelo - tvrdi Mirko Ćajić iz tvrtke Connect Network d.o.o Beograd, koji potvrđuje kako su YouTube kanal Croatia Records, kao i Jugoton, dobili više od 50 elektronskih opomena od strane Connect Networka i EMDC publishinga.

- Ne brišemo mi kanale, nego YouTube. Mi smo samo proslijedili svu dokumentaciju tvrtki Merlin, počevši od CERP-a pa do Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske, gdje se jasno vidi da CroRec nije vlasnik spornih fonograma.

Kao i dokumentaciju za 160 autora koji nikad nisu ni dinara dobili od Croatia Records zbog neregularnog eksploatiranja autorskih i interpretatorskih prava, počevši od obitelji pokojnog Tome Zdravkovića pa nadalje...

Bez dopuštenja za film ‘Toma‘

Najnoviji slučaj je da su iz Croatia Recordsa objavili glazbu iz filma ‘Toma‘ kao čisto piratsko izdanje na svim digitalnim servisima, naravno ne vidljivo i za područje Srbije. Zar itko misli da je to u redu? - pita Čajić i nastavlja:

- Kontaktirali smo režisera filma ‘Toma‘ Dragana Bjelogrlića, koji nam je potvrdio kako nikad nije dao dopuštenje Croatia Recordsu za eksploatiranje autorskog djela Tome Zdravkovića, a dozvolu im nije dala ni obitelj pokojnog glazbenika. I to nije jedini prekršaj Croatia Recordsa dosad, ima ih bezbroj.

Jer, isto su napravili i s autorom Aleksandrom Koraćem prošle godine, kada su bez dopuštenja autora izdali album pod nazivom ‘Nostalgija‘ izvođača Đanija Stipaničeva, i taj naravno nevidljiv za područje Srbije.

Sve sama piraterija do piraterije... - optužuje Čajić, koji Želimiru Babogredcu, direktoru Croatia Records, zamjera jer, kako tvrdi, ne govori istinu u medijima, piše Jutarnji.

image

Preslika potvrde SOKOJ-a da je Connect Network vlasnik prava za autorska djela Tome Zdravkovića (pod brojem 46)

Connect Network/
image

Preslika potvrde SOKOJ-a da je Connect Network vlasnik prava za autorska djela Tome Zdravkovića (pod brojem 46)

Connect Network/

- On je medijima priznao da nije želio ovaj spor s nama riješiti mirnim putem nego nas je ignorirao jer, kako kaže, mi nismo njegov nivo. Također, lagao je u startu da mi nismo izdavači i zastupnici obitelji Zdravković, a da ne govori istinu jasno je iz certifikata izdanog od strane SOKOJA, gdje se pod rednim brojem 46 jasno vidi da smo upravo mi nositelji prava za autorska djela Tomislava Zdravkovića - kaže Čajić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:43