StoryEditorOCM
Showbizhrvatska noć

Škoro u Frankfurtu komentirao Prijovićkin uspjeh: ‘Pitanje je kako bi prošla ovdje, ta glazba je mainstream‘

Piše Mirela Goreta
9. prosinca 2023. - 23:43

Miroslav Škoro jedan je od onih glazbenika koji redovito izazivaju oduševljenje publike na "Hrvatskoj noći". Tako je bilo i večeras u Frankfurtu, posegnuo je Škoro za hitovima iz svoje pjesmarice uz podršku 13.000 duša. Takvo što će, vjeruje, doživjeti i na samostalnom koncertu sljedeće godine u zagrebačkoj Areni. Ovih dana je pet puta napunila Aleksandra Prijović. Kako gleda na njezin uspjeh i brojke, pitamo Škoru. I zašto to ne može nitko od hrvatskih izvođača? 

image
Livio Andrijić/Cropix

- Meni je jako žao što mi ne možemo napuniti zagrebačku Arenu toliko puta. Čuo sam svakakvih komentara, ali ako netko može napuniti neku dvoranu, nek‘ je napuni. Ako je može napuniti pet puta, nema problema. Ono što se čini meni je da moramo više raditi, moramo pisati pjesme i moliti se Bogu da to postane, na neki način, trend. Što je tome razlog mogli bismo sjesti, pa na tu temu fenomenološki razgovarati. Možda ja nisam prava osoba za to - procjenjuje poznati hrvatski kantautor, poduzetnik i političar. Bilo kako bilo, Aleksandri Prijović je pošlo za rukom ono što nijedan hrvatski glazbeniku u ovom trenutku ne može ni približno postići.

image

Aleksandra Prijović na četvrtom koncertu u Zagrebu

Ranko Šuvar/Cropix

- Pitanje je kako bi gospođa Prijović prošla večeras ovdje, u Frankfurtu. Znači, svatko ima publiku na svojemu mjestu. Samo je pitanje je li na neki način u ovom trenutku to stvar trendova, a činjenica je da je ta vrsta glazbenog izričaja ušla u mainstream. Onog trenutka kad je ušla na HRT u Dnevnik, ona je u mainstreamu. To je jednostavno tako. I kad se nešto dogodi, a to ti se sviđa, onda ideš za tim, a ako ne, onda radiš nešto da nametneš neki drugačiji trend - kaže Miroslav Škoro govoreći kako se ni najmanje time ne zamara. 

- Mi ćemo napraviti koncert u Areni na godinu. E sad, hoću li napuniti jednu dvoranu ili pola jedne, ne znam. Ja se nadam da će biti barem jedna puna, a ako Bog da i ako se dogodi neka pjesma... Nikad se ne zna. Jer kad se dogodi ta jedna pjesma, onda ljudi dođu i skontaju u stilu:"A, i ona mu je dobra, i ona i ona". A da ne govorimo da mi nismo baš nešto najvičniji tim društvenim mrežama i načinima produkcije. Tu su neki šutnuli loptu daleko ispred nas. S druge strane, treba samo raditi i sve će doći na svoje - smatra Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:39