StoryEditorOCM
ShowbizSTREPNJA IZ MLADOSTI

Pažanin priznao: Strah me debljanja, ne jedem nakon 19 sati!; Puno se pričalo o njemu i Rozgi, evo što kaže o ljubavi

Piše Srđan Sandić/Gloria
5. srpnja 2023. - 21:00

"Nakon uzbudljivog prvog dijela godine, napokon ću na zasluženi odmor. Bit će me svugdje - od Visa do Korčule", kaže splitski chef Ivan Pažanin kojem ide bolje nego ikada.

Do kraja godine će objaviti vlastitu kuharicu, a njegov restoran i bar u centru Splita uskoro će u ponudi imati prave dalmatinske tapase, pohvalio se u razgovoru za Gloriju.

Ovaj 39-godišnji Splićanin ljubimac je žena, omiljeni član kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj" i strastveni Dalmatinac. Kao i većina chefova, u kuhinji je prošao sve poslove - od pranja posuđa, preko rezanja povrća i ostale pripreme do stvaranja vlastitih kreacija i delicija.

Vrlo rano, s 18 godina, Ivan se otisnuo i zaplovio kulinarskim vodama brodskih kuhara i prvi posao mu je bio na ledolomcu u vodama Antarktike. Nakon toga svoj gastro put nastavio je kuhanjem na jahti u Monte Carlu, a kad je osjetio da mu nedostaje kopno, vratio se u Hrvatsku te zaposlio na Hvaru u jednom restoranu.

S 22 godine postao je chef, dok je današnje iskustvo stekao radeći u brojnim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nije ni čudo, njegova familija puna je vrsnih kuhara.

image
Neja Markičević/Cropix

"Majčina spiza je uvijek najbolja. Čak i moja baba i dalje fenomenalno kuha, dok je druga, pokojna baba, doslovno kuhala po cijele dane. Tako smo odgojeni. Mojoj je obitelji to u krvi. Svi sjajno kuhaju. I dalje najviše volim doći k njima na ručak, tamo sam najsretniji" - priznaje Pžanin te otkriva kako se, kada je u pitanju prehrana, drži umjerenosti i raznovrsnosti, ali da "ni za živu glavu" ne jede kasno navečer.

"Apsolutno izbjegavam nakon 19 sati išta jesti. Strah me da se ne udebljam. Iako sam veliki ljubitelj sira, pa ako me baš uhvati glad, uzmem komad sira", otkriva i dodaje kako je u mladosti imao problema s kilogramima koje je skinuo kada je s 18 godina otišao na brod, ali u podsvijesti je i dalje "ta kilaža".

"Ovaj je posao zaista težak, od putovanja do činjenice da je to manualan posao. Preko ljeta puno plivam, zimi treniram iako mi je to posebno mrsko. Kile se primaju lakše što sam stariji.

Isto tako, ne jedem slatko, ne pijem gazirano, iako kruh i tjesteninu obožavam. I stalno se krećem. Čim stanem, dobijem u prosjeku pet kilograma", priznao je Pažanin novinarki Glorije.

O njemu i jeleni Rozgi naveliko se špekuliralo prošle godine po splitskim kuloarima, ali sudeći po izjavi koju je upravo dao - ta priča "ne drži vodu".

"Srce mi je slobodno, ali jedva čekam ljubav i obitelj. Želio bih imati barem dvoje djece. Ali... neka još malo vremena" - ustvrdio je plavooki chef.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:38