StoryEditorOCM
ShowbizTUŽNA VIJEST

Legendarna, velika, nezaboravna: u 84. godini preminula Tina Turner

Piše Scena SD
24. svibnja 2023. - 20:44

Pjevačica Tina Turner umrla je u 84. godini, javio je njezin glasnogovornik, javlja Sky News.

"Tina Turner, kraljica rock ‘n‘ rolla umrla je danas u miru u 84. godini nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj. S njom svijet gubi glazbenu legendu i uzor", kazao je u izjavi njezin glasnogovornik.

Glazbena zvijezda je imala milijune fanova diljem svijeta, njezini nastupi bili su energični i sjajni, a brojni su hitovi s kojima je zasjela na vrhove top ljestvica, poput: The Best, Proud Mary, Private Dancer, What‘s Love Got to Do With It...

Glazbenu karijeru započela je 1960-ih zajedno s bivšim suprugom Ikeom Turnerom, s kojim je imala, između ostalog, veliki hit "River Deep, Mountain High".


No taj odnos je obilježilo i Ikeovo brutalno zlostavljanje Tine, a koje je dokumentirano i u hollywoodskom biografskom filmu iz 1993. s Angelom Bassett u glavnoj ulozi, koji je osvojio tri Oscara.

Tinina inspirativna životna priča o hrabrosti i snazi da izađe iz toksične veze i nastavi živjeti vlastiti život, te ostvari još spektakularniju karijeru postavljena je i kao predstava na West Endu, koja se još uvijek prikazuje.

image
/Afp
image

U prizoru iz filma ‘Mad Max‘

Kennedy Miller Productions/Collection Christophel Via Afp
image
Breuel-bild/abb/Dpa Picture-alliance Via Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:12