StoryEditorOCM
ŽivotVELIKA ISPOVIJEST

‘Zaljubila sam se u muža svoje najbolje prijateljice i imala tajnu aferu s njim. Evo gdje smo 10 godina kasnije‘

Piše MOZAIK SD
15. ožujka 2024. - 12:46

Prvi put kad sam srela Joea bio je nagao, na granici s nepristojnim... prisjeća se žena koja se predstavlja kao Charlotte Gunn, a to joj je ime pseudonim,koja je za Metro ispričala sve o tome kako je prevarila muža.

Bila je rođendanska zabava njegove kćeri i ja sam ostavila  svoju najstariju djevojčicu popodne. Stajala sam na prednjoj stepenici držeći njezinu ruku, a kad su se vrata iznenada otvorila unatrag, dočekalo nas je namrgođeno lice očito razdraženog, ali zgodnog muškarca.

Sjećam se da sam se nesigurno nasmiješila i pitala jesmo li na pravoj adresi. Bez riječi, vrata su mi se zalupila pred nosom.

Minutu kasnije, vrata su se ponovno otvorila i Joeova žena Steph stajala je tamo s napetim osmijehom na licu dok je pozdravljala moju kćer unutra. Dok sam se vraćala do auta, razmišljao sam o Joeovoj odvratnoj reakciji - moglo se reći da je ostavio dojam. Osvrnula sam se na kuću i vidjela kako me promatra dok sam odlazila. Očigledno sam i ja.

image
Frank May/Dpa Picture-alliance Via Afp

Trebat će još tri godine prije nego što se išta dogodi među nama.

Imala sam 30 godina kad smo se upoznali i bila sam u braku s Liamom osam godina, s četvero male djece. Liam je radio na građevini i 14-satni radni dan bio je norma. Nisam bila posebno nesretna, ali nisam bila ni blažena. Kroz našu djecu, Steph i ja smo se brzo sprijateljile, družile smo se sa svojim muževima i bez njih. Joe je za mene bio enigma, zao i neraspoložen tip, i baš poput klišeja, odmah sam bila opčinjena. Samo nekoliko mjeseci nakon tog prvog susreta na kućnom pragu, intriga se pretvorila u punu privlačnost.

Nikada nisam planirala djelovati prema svojim sve više rastućim osjećajima - to mi nije ni palo na pamet. Bilo je to poput divne privatne tajne koja je bila samo moja.

Jedne noći ostali smo posljednje dvoje nakon slavlja s društvom. Steph je otišla kući nakon čaše vina previše, ostavljajući Joea i mene da popijemo piće. Zrak između nas postao je nabijen napetošću.

Posrtali smo kroz neke beznačajne male razgovore prije nego što smo konačno otišli svojim kućama. Hodajući natrag, Joe je stao i njegov intenzivan pogled razjasnio mi je što će se dogoditi. Nekoliko sekundi kasnije zatekli smo se kako se strastveno ljubimo.

Kad smo se konačno razdvojili, nisam oklijevala odvesti ga kući. Slučajno je moja kuća bila prazna; Osjećala sam se kao da je to sudbina. Kad sam se sljedećeg jutra probudila, Joea nije bilo, a mene su obuzeli sram i strah. Bojala sam se da će me otkriti i bila sam prožeta tjeskobom pri pomisli da ću se suočiti sa Steph i svojim mužem. Joe je osjećao isto, ali nije dugo trajalo. U roku od nekoliko dana oboje smo bili obuzeti potrebom da se ponovno vidimo.

Naš početni sram brzo je zamijenilo nepromišljeno samoudovoljavanje. U pokušaju samoodržanja davala sam sve od sebe da ne mislim ni na djecu ni na naše supružnike. Izazvalo je paralizirajuću krivnju kad sam to učinila.

Joe i ja smo se upustili u jednogodišnju aferu tijekom koje smo postali majstori razdvajanja. Uspjela sam se iskrasti barem jednom tjedno kako bih se našla s njim u hotelima - dovoljno daleko da izbjegnem sumnju, ali dovoljno blizu da mogu brzo doći kući do djece ako je potrebno.

image
/Shutterstock

Također smo razgovarali najmanje tri puta dnevno preko telefona, a naš jutarnji razgovor brzo je postao vrhunac mog dana.

Svaki put kad smo se rastajali bilo je sve teže. Razgovarali smo o mogućnosti zajedničke budućnosti, ali naši su životi bili toliko isprepleteni da se činilo nemogućim.

Ni Joe ni ja nismo bili talentirani za umjetnost prijevare kao što smo mislili i oboje su supružnici postali sumnjičavi..

Jedne noći nakon večere, Liam se konačno suočio samnom. Moja šutnja je mnogo govorila i u napadu bijesa snažno me pljusnuo po licu prije nego što je izletio kako bi se suprotstavio Joeu. Bila sam zaprepaštena. Liam nikada prije nije bio nasilan prema meni i unatoč okolnostima, bila sam skamenjena što će se dogoditi kad dođe do Joea.

Ispostavilo se da je Liam stao u lokalnoj garaži na putu do Joea baš kad je Joe ušao u nju, primivši moju hitnu poruku da nevolja dolazi. Prema onome što mi je rečeno, bio je jedan udarac šakom i još manje riječi prije nego što je Liam odmarširao, ostavljajući Joea da pogne glavu od srama.

Sljedećih nekoliko tjedana prošli su u magli. Prije nego što sam imala priliku posjesti djecu i objasniti im situaciju, Liam je izbrbljao cijelu aferu, ostavljajući ih zbunjene i preplašene. Smatrao je da imaju pravo znati i želio je da me mrze koliko i on. Nije mu upalilo.

Liam je napustio naš dom slomljen čovjek. Otišao je u inozemstvo navodeći nove poslovne prilike i u mnogočemu mi je laknulo, dok polako nisam shvatio da se više nikada neće vratiti. Počistio je sve naše bankovne račune prije nego što je otišao, tako da smo ostali bez novca i kasnije izgubili dom. Njegova ga djeca više nikada nisu vidjela.

Duboko u sebi sam znala da sam ja zaslužna za svu uzrujanost i traumu, ali su djeca, koja su bila nevina, platila visoku cijenu za moje postupke.

Prvih nekoliko godina bilo im je nepodnošljivo teško, no svladali su bijes i sada samo žale svog oca.

Kroz sve, Joe je bio tu. Iselio se iz svog doma nekoliko dana nakon što je naša prijevara otkrivena i polako, ali sigurno smo se probijali kroz posljedice.

Njegova su djeca bila jednako zbunjena kao i moja, njihova odanost očito leži uz majku slomljenog srca. Dugo im je trebalo da me uopće pogledaju u oči, ali na kraju su me prihvatili. Vidjeti da im je majka zaliječila rane je odigralo veliku ulogu u tome.

Srećom, Steph je od tada našla sreću s drugim muškarcem i ja sam sretna zbog toga. Razvod je bio težak i ona i Joe rijetko su razgovarali dalje od običnog teksta o svojoj djeci, što je vjerojatno najbolje. Previše je povrijeđenih na svim stranama.

Je li to prava ljubav između mene i Joea? Vjerujem da jest. Proživjeli smo više trauma u 10 godina nego što bi se itko trebao suočiti u životu i dok se još uvijek sramimo svojih postupaka, i apsolutno žalim zbog boli koju smo prouzročili, još uvijek imam u sebi osjećaj da smo trebali biti zajedno, otrcano kako zvuči., objavio je Metro.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:08