StoryEditor
Prostorijaigra s bojama

Na preuređenje kupaonice potrošili ste sve, ali više vam se ne sviđaju? Zato dobro promislite do koje visine na zidu postaviti pločice, evo zašto

Piše O.I.G.
28. rujna 2020. - 22:12
Žuto s narančastim - čista radost za početak danaShutterstock

Na preuređenje kupaonice možemo potrošili hrpu novca, a tada shvatimo da nismo izabrali najadekvatnije pločice, ili nam se balkon kratkog vremena jednostavno više ne sviđaju.

Zato je mudro pri preuređenju promisliti do koje visine na zidu ćemo postavljati pločice. Nije loše ostaviti dio zida do plafona koji ćemo prebojiti češće nego promijeniti pločice. U takvim kupaonicama lako se zaigrati s bojama i unijeti malo radosti u taj najvažniji dio stana u kojem smo najopušteniji, sami sa sobom i potpuno rasterećeni od svih briga.

Možda zato nije ni loše poslušati savjete dizajnera interijera koji su često skloni dati nam savjet da kupaonica bude drukčija. Nedavno smo u prilogu ProstoriJa predstavili pulski hostel u kojem je dizajnerica interijera jednostavno bila zaljubljena u jednu od nekoliko kupaonica, a ta je bila ružičasta.

Što bi muški dio vaše obitelji rekao na ružičaste zidove, ormariće, podove...? Mnogi od njih zapravo ne bi ni primijetili, a ako samo promislimo koliko je kombinacija ružičaste s crnim ili s bijelim moderna i "topla", nitko se tome ne bi mogao usprotiviti.
Poklonici klasične bijele kupaonice će kazati kako je bijelo znak čistoće, a osim toga će i najmanji prostor učiniti većim.

image
Klasično savršenstvo: crno s bijelim!
Shutterstock

"Klasičari" će uz bijelo obožavati i crno-bijele kupaonice smatrajući da je tako uređen prostor dijelom dramatičan, a dijelom elegantan. Svakako čisto bijelo ili bijelo-crno su one kombinacije s kojima baš nikada nećete pogriješiti.
Pogriješit se može ako ste u trenutku "dobrog" raspoloženja zidove u kupaonici prebojili crvenom bojom. Ali i to se može lako popraviti – ponovnim bojenjem.

Žuta kupaonica je za one kojima svaki dan treba veselje. Sunčana boja na zidovima je i vesela i zaigrana i optimistična i... najpoželjnija među bojama u stanu uopće.

Plavo-siva je također jedna od​ poželjnijih​ ​boja za kupaonicu. Ima određenu dubinu, više nego trendovska blijedo-siva, a pruža i osjećaj mira i opuštanja.

Među poželjnim bojama je i zelena, u svim svojim tonovima. Ona nam u kupaonici daje nekakav osjećaj povezanosti s prirodom, odmara oči i, svakako, opušta.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. prosinac 2020 17:03