StoryEditor
Prostorija‘Etno motiv‘

Ivanini stolnjaci inspirirani su tradicionalnim motivima, ljubav prema tkanju naslijedila je od oca: pogledajte kolekciju na tragu babljeg ljeta

5. listopada 2020. - 16:21
ETNOMOTIV

Zagrepčanka Ivana Hađina upravo je dovršila novu kolekciju stolnjaka i nadstolnjaka koja je divan nastavak priče o njezinom brandu "Etno motiv".

Ivanu smo već upoznali kroz prilog ProstoriJa u Slobodnoj Dalmaciji, jer ona je jedina ekonomistica u svijetu tkanja. Da, prije nekoliko godina odlučila je krenuti stopama svojeg oca, starog poznavatelja tkanina i bivšeg profesora na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu koji je ipak utjecao na Ivaninu ljubav prema tkanju. Prije nekoliko godina, o čemu smo baš i pisali, kupila je stari tkalački stroj, malo ga preuredila i postala je jedina u Hrvatskoj koja tkane tkanine inspiriranje tradicijskim motivima. Ono što je već bilo zaboravljeno, ipak se vratilo u naše domove.

Valja reći da nova kolekcija Etno motiva ima i ime, nazvana je "Slava" i to je kaže Ivana Hađina konačno prva njezina kolekcija s imenom.

image
ETNOMOTIV

- Dugo sam željela napraviti kolekciju koja će zadovoljiti baš sve zahtjeve, tražila boje i inspiraciju, doslovno mjesecima radila na njoj... i napokon je biti spremna. Kolekcija "Slava" inspirirana je babljim ili miholjskim ljetom, kada su boje tiše i zagasitije ali još uvijek nisu spremne na predaju potpuno tamnim nijansama... To je vrijeme u kojem se još uvijek prisjećamo ljeta, sunce je dovoljno jako da nas ugrije i stvori zalihe za naredne mjesece... Sretni smo i tužni istovremeno... Upravo u tim prizorima i bojama sam pronašla inspiraciju, kaže Ivana.

U kolekciju "Slava" uložila je, veli, najviše truda do sada. Dodaje da je i ovaj put nastojala napraviti tkanine koje će biti lijepe, jedinstvene i kvalitetne. Bojama je nastojala postići da se "Slava" uklopi u klasične i moderne interijere.

image
ETNOMOTIV

- Unaprijed sam zamislila boje: nježne, pastelne, zagasite, boje koje se mogu uklopiti svugdje. Izuzetno važno mi je bilo da zadržim onu notu tradicije koju toliko volimo i cijenimo, stoga sam izabrala jedan od svima najdražih uzoraka; delikatan i s najsitnijim detaljima, koji jednako dobro izgleda kao nadstolnjak i kao stolnjak. Kad sam spojila sve ove elemente, dobila sam, nadam se, jedinstvenu dekoraciju koja objedinjuje moderno i tradicionalno, prekrasan je za svakodnevnu ili svečanu prigodu, a jednako važno, iste je kvalitete kao i svi dosadašnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 16:23