StoryEditorOCM
PanoramaEVA LONGORIA

Dobre vijesti za hollywoodsku zvijezdu: dobila je 50 milijuna dolara od osnivača Amazona Jeffa Bezosa

Piše SCENA SD
16. ožujka 2024. - 08:01

Eva Longoria, hollywoodska glumica i poduzetnica, dobila je 50 milijuna dolara od osnivača Amazona Jeffa Bezosa i njegove zaručnice Lauren Sánchez koje će potrošiti na dobrotvorne organizacije po svom izboru.

Novac je dio Bezosove godišnje nagrade "Hrabrost i uljudnost", koja se dodjeljuje pojedincima koji daju značajan doprinos društvu.

image

Eva Longoria

Michael Tran/Afp

Longoria je dugogodišnji zagovornik Latinoameričke zajednice u SAD-u. Godine 2012. osnovala je Zakladu Eva Longoria za pružanje obrazovnih programa, stipendija, mentorstva i poduzetništva za Latinoamerikance. Programi koji uključuju STEM obrazovanje za djevojčice, program angažmana roditelja, mikrokredite i poslovnu obuku, kao i istraživanje i zagovaranje latinoameričkog obrazovnog i ekonomskog napretka, piše Hollywood Reporter.

"Radimo na smanjenju jaza u mogućnostima s kojim se Latinoamerikanci suočavaju financiranjem kulturno relevantnih programa koji povećavaju produktivnost i moć zarade Latinoamerikanaca", navodi se na web stranici.

"Počašćena sam i oduševljena što imam ovu priliku raditi i proširiti taj rad", kazala je Longoria u priopćenju objavljenom u petak.

Longoria nije jedina dobitnica nagrade ove godine.

image

Jeff Bezos i Lauren Sanchez 

Michael Tran/Afp

Dodatnih 50 milijuna dolara dodijeljeno je umirovljenom mornaričkom admiralu. Bivši ravnatelj Sveučilišta u Teksasu,  Bill​ McRaven je savjetovao predsjednike Georgea W. Busha i Baracka Obamu, kao i druge američke čelnike o obrambenim pitanjima.

McRaven se usredotočio na potporu veteranima i djeci poginulih vojnika, navodi se u priopćenju u kojem se najavljuje njegova nagrada.

Bezos ove nagrade dodjeljuje filantropima od 2021. godine. Prethodni primatelji su kuhar José Andrés, pjevačica i tekstopisac Dolly Parton i medijska ličnost Van Jones.

image

Jeff Bezos

Victoria Bonn-meuser/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:41