StoryEditorOCM
Panoramapokopali ga

Čudo u Americi: Muškarca iz Oregona proglasili mrtvim, a on ‘ustao‘ iz mrtvih i pojavio se živ nekoliko tjedana kasnije

Piše MOZAIK SD
13. siječnja 2024. - 20:00

Muškarac iz Oregona od 23 godine, koji je proglašen mrtvim, pojavio se tjednima kasnije živ nakon što su urna s pepelom i smrtovnica poslani njegovoj obitelji.

11. rujna 2023. Tyler Chase proglašen je mrtvim od predoziranja drogom nakon što je nekoliko mjeseci živio u programima oporavka, piše dailymail.co.uk.

Chase se prije toga na ulici borio sa zlouporabom opojnih sredstava i godinama nije bio u kontaktu s obitelji.

U bizarnom obratu - Chase je bio zbunjen kada je saznao da njegove beneficije u hrani nisu bile aktivne u listopadu jer je navodno ‘mrtav‘.

Otišao je u Odjel za ljudske usluge po pomoć, a zbunjeni su ga zaposlenici ispitivali i tražili njegovu osobnu iskaznicu jer je dokumentacija pokazala da je 23-godišnjak mrtav.

‘Bili su u šoku: "Možemo li vidjeti vašu osobnu iskaznicu?" Pa sam im je dao‘, prisjetio se Chase. ‘Onda su samo izgledali zbunjeno kao i ja, i rekli su: "Ovdje piše da si mrtav."

Chase je bio šokiran zabunom, ali još uvijek nije mogao kontaktirati svoju otuđenu obitelj.

Ispostavilo se da je Chaseovoj obitelji poslana urna puna pepela neznanca i službena potvrda o smrti.

Službenici su pronašli Chasea u centru za oporavak u Oregonu 19. prosinca i priznali da su napravili veliku pogrešku.

Čovjek za kojeg se vjeruje da je ukrao Chaseov novčanik u centru za oporavak je osoba kojoj je pripadalo tijelo u Portlandu.

Medicinski istražitelji upotrijebili su privremenu identifikacijsku iskaznicu iz ukradenog novčanika kako bi utvrdili identitet preminulog - i prijavili da je Chase mrtav.

‘Dakle, pronašli su moju papirnatu osobnu iskaznicu koja je zamrljana i rekli su ‘to je Tyler John Chase‘, pa su ga zapisali kao mene‘, rekao je Chase. ‘A onda su obavijestili obitelj kao po protokolu.‘

‘Duboko žalimo što je došlo do pogrešne identifikacije‘, rekao je u izjavi glasnogovornik okruga.

image
Screenshot

‘Do pogrešne identifikacije došlo je jer je preminula osoba nosila novčanik gospodina Tylera Chasea i njegovu službenu privremenu vozačku dozvolu iz Oregona.‘

Dramatična zabuna potaknula je promjenu protokola za proglašavanje mrtvih od strane Ureda medicinskog istražitelja okruga Multnomah.

‘Ubuduće, sve osobe koje se pronađu s privremenom državnom identifikacijom također moraju imati otiske prstiju za pozitivnu identifikaciju, kako bi se osiguralo da se to više nikada neće dogoditi‘, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:04