StoryEditorOCM
PanoramaHrabro

Aligator napao kućnog ljubimca, vlasnik skočio psu u pomoć, a nećete vjerovati koliko mu je godina

Piše Z.K./JL
10. ožujka 2024. - 17:28

Vlasnici pasa često su vezani za svoje ljubimce, no mnogi bi dobro razmislili prije nego bi se za svojim čupavcem bacili u vodu, piše Jutarnji. Ne čini vam se kao veliki napor? Ako imate na umu da je tog psa napao aligator, stvari su kompliciranije. Ako u jednadžbu dodamo i činjenicu da je vlasnik tog psa star 77 godina, ona je jasno kako je pas praktično već pokojan.

image
Geoff Caddick/Afp

No, ne ako je taj vlasnik vrhunski sportaš, koji je bio na Olimpijadi i koji u slobodno vrijeme diže utege. Još uvijek odlazi na natjecanja i još uvijek je veoma snažan, tako da ni sekunde nije oklijevao. Art Auwaerter, koji živi u gradu Moore Haven na Floridi, odmah se bacio u vodu i otvorio usta aligatoru.

- Moj pas Rodger je skočio u rijeku. Par sekundi nakon, čuo sam prskanje vode. Znao sam što se događa. Shvatio sam da će ga ubiti, a ja to nisam mogao dozvoliti. Pojurio sam prema vodi. To su situacije kad ne razmišljate, nego samo djelujete - rekao je.

Spasio je svojeg psa, a on sam izvukao se s minimalnim ozljedama. Liječnik mu je kasnije rekao da je aligatorov ugriz bio par centimetara udaljeniji, mogao mu je zubom zakačiti arteriju i moguće je da bi ga to ubilo. Na svu sreću, to se nije dogodilo. Obojica su živi i zdravi. No, aligator ne zadugo.

- Volio bih da su ga mogli samo premjestiti na drugo mjesto, ali vjerujem da je pravilo da ih se upuca ako napadnu osobu. No, ja sam njega napao prvi. Jasno, jer je napao mog psa, inače ne bih to napravio - pojasnio je Art.

Ovakve situacije ljudi mogu izbjeći vrlo jednostavno: umjesto da se tuku s aligatorima, mogu psa držati na uzici dok prolaze u područja na kojima je poznato da tamo ima ovih gmazova, prenosi Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:22