StoryEditorOCM

Nova klima – Top 7 stvari o kojima bi bilo dobro voditi računa

Piše promo
25. travnja 2024. - 09:56

Sunce nas ponovno veseli i grije, a za ugodne temperature u zatvorenim prostorima najbolje se na vrijeme pobrinuti, posebno kad se radi o početku turističke sezone

Bez obzira mijenjamo li stari, postojeći klima-uređaj u apartmanu ili ugrađujemo klimu prvi put, korisno je prisjetiti se o čemu sve treba voditi računa. 

1. Kvalitetan uređaj danas znači uštedu novca sutra

Kvalitetniji klima-uređaji imaju bolju energetsku učinkovitost pa time i nisku potrošnju električne energije. Kako prepoznati učinkovitiji uređaj? Dovoljno je pogledati koju energetsku oznaku klima-uređaj ima u hlađenju, ali i u grijanju (npr. A+, A++, A+++). Što je više pluseva, to je veća ušteda na računima za struju.

2. Nitko ne želi umjesto cvrčaka slušati klimu

Bučni klima-uređaj ne želimo unutar apartmana, a svakako ne izvan njega. Razina buke klima-uređaja direktno utječe na komfor u prostoru, a time i na imidž prostora za najam. Loše recenzije gostiju koji nisu mogli spavati zbog buke klima-uređaja, zadnje su što želimo.

3. Kvalitetan filter klima-uređaja znači čist apartman

Kvalitetan filter u klima-uređaju, osim prednosti u visokoj kvaliteti zraka u apartmanu, donosi bolji i efikasniji rad uređaja. Ili, jednostavno rečeno - kad je filter čist, klima se manje "muči" ohladiti prostor. Osim u čišćenje filtera i servisiranje klima-uređaja jednom godišnje (najbolje prije sezone) pametno je kod kupnje nove klime uložiti u klima-uređaj koji ima poseban filter koji može učinkovito uništiti viruse gripe, covida kao i alergene (pelud).

Nova Daikin Perfera – Nova Perfekcija

Ovog proljeća Daikin je predstavio novi redizajnirani klima-uređaj Perfera

  • Nova Perfera ima energetsku oznaku A+++ i u hlađenju i u grijanju,

  • Od prethodne serije je čak 9 % efikasnija, a postiže željene temperature u prostoru čak 14 % brže,

  • Unutarnja jedinica ima praktično nečujnu razinu zvuka od 19 dB(A);

  • Funkcija noćnog režima rada,

  • Standardno opremljena s Flash streamer tehnologijom filtracije koja uklanja bakterije, viruse, alergene i mirise,

  • Ugrađen dvozonski senzor pokreta kako bi se istrujavanje zraka preusmjerilo da se izbjegne strujanje zraka na osobe u prostoriji,

  • Standardno: Wi-Fi opcija + besplatna Daikin Onecta aplikacija,

  • 5 godina jamstva uz prijavu u Daikin program vjernosti Stand By Me.

4. Vjerujte da vam Wi-Fi opcija treba (ili će vam trebati)

Danas klima-uređaj bez Wi-Fi opcije i upravljanja putem mobitela je isto kao da kupujemo novi automobil bez sustava navigacije. Opcija je kod većine kvalitetnijih klima- uređaja standardno uključena u cijenu i izuzetno je praktična pa ne morate fizički odlaziti u apartman kad gosti odu da bi provjerili je li klima ostala upaljena ili ne. Kod kupnje novog klima-uređaja treba voditi računa da je Wi-Fi adapter fizički ugrađen u unutarnju jedinicu odnosno da se ne montira pored nje – ne izgleda baš najbolje na zidu.

5. Jamstvo na uređaj i koga zovemo kada gost izgubi daljinski od klime

Danas je na tržištu uobičajeno da se za kvalitetnu klimu može dobiti i do 5 godina jamstva. Osim jamstva izuzetno je važno znati kod koga kupujemo uređaj i hoće li ta tvrtka biti u stanju u sljedećim godinama osigurati rezervne dijelove. Klima-uređaj bi trebao imati vijek trajanja 10-15 godina, a nikako ne želimo da apartman nema hlađenje jer se ne može nabaviti novi daljinski ili se stari razbio ili nestao.

6. Pozicija ugradnje

Kad ugrađujemo klima-uređaj prvi put jako je bitno odrediti dobru poziciju unutarnje i vanjske jedinice. Važno je znati da svi klima uređaji imaju ograničenu udaljenost koliko mogu biti udaljene vanjska od unutarnje jedinice. Također pozicija vanjska jedinice mora biti odabrana tako da ne ometa normalan život susjedima i da je jedinici omogućen pristup radi servisa i održavanja.

7. Kondenzat i struja

Kad odredimo poziciju, treba provjeriti imamo li na njoj osiguran električni priključak za klima-uređaj, te je li s tih pozicija na kojima ugrađujemo vanjsku i unutarnju jedinicu imamo mogućnost ugradnje cijevi za ispravan odvod kondenzata. Kod tih detalja, kao i oko pozicije ugradnje klima-uređaja, iskusan i kvalitetan monter klima-uređaja zlata vrijedi.

https://www.daikin.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:23