StoryEditorOCM
Društvena mrežaima istine...

Ovo tjera na razmišljanje; Žena tvrdi da se s ovih sedam stvari srednja klasa može pozdraviti

Piše MOZAIK SD
11. ožujka 2024. - 15:43

Jedna korisnica je na svom Instagram profilu postavila objavu koja tjera na razmišljanje, a zatim i na - brigu. Naime, radi se o "7 stvari koje si srednja klasa neće moći priuštiti u sljedećih pet godina", a sve zahvaljujući rastućoj inflaciji. Objava je skupila preko 120 tisuća lajkova.

"Naišla sam na ovaj članak u 4:30 ujutro nakon što sam se probudila da bih otišao u kupaonicu i nisam mogao ponovno zaspati.Pa ja sam srednja klasa... ovo zvuči umirujuće!" napisala je žena u svojoj Instagram objavi. 

STANOVANJE/NEKRETNINE:

"Mislim ovo već vidimo. Kupnja kuće danas je prilično nedostižna, čak i ako pristojno zarađujete. Kamate su smiješne i osim ako ne nudite više od tražene cijene ili plaćate gotovinom... sretno." započinje.

NOVI AUTOMOBILI:

"I cijene vozila vrtoglavo rastu. Moj najstariji će imati 16 ove godine i plan je da on kupi moj auto, što znači…. Morat ću voziti bicikl  jer kao samohrana majka, trenutno si ne mogu priuštiti novi auto."

ODMORI:

"Što je ovo uopće? Nažalost, novac za putovanja sada mora ići na nečuvene kućne troškove i potrepštine jer sve košta ruku i nogu i pol."

 ZDRAVSTVENA SKRB (OSIGURANJE):

"Dovoljno sam sretna da kroz svoj rad imam pristojnu zdravstvenu skrb, ali i dalje je to usrana tona novca za svaku plaću, a mi jedva i idemo liječnicima!" priča žena. 

NASTAVA U PRIVATNOJ ŠKOLI:

"osobno, ne trebam da moja djeca budu u privatnoj školi. Međutim, voljela bih imati mogućnost školovanja kod kuće jer su današnje državne škole sranje." 

MIROVINA:

"Poznajem mnogo ljudi koji su u mirovini, ali su morali pronaći posao kako bi dopunili svoje prihode nakon mirovine. Ili moraju odgoditi mirovinu jer si to trenutno ne mogu priuštiti." objašnjava.

”SIGURNA” ULAGANJA/ŠTEDNJA: 
"Da..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:41