StoryEditorOCM
Društvena mrežaMNOŠTVO INFORMACIJA

Niste ni svjesni koliko vaših osobnih podataka Google zna, i za što ih koristi; Evo kako provjeriti sve

Piše MOZAIK SD
11. ožujka 2024. - 19:56

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških divova poput Googlea. No, jeste li se ikada zapitali koliko zapravo informacija imaju o vama?

TikTok video pokazuje kako točno možete saznati sve informacije koje Google ima o vama, prenosi Kurir.

2021. korisnik TikToka objavio je kratki video na platformi koji pokazuje kako možete saznati koje podatke Google ima o vama.

Google pohranjuje svoje podatke o vama kako bi "bolje optimizirao" iskustvo za vas i "učinio da (njegove) usluge bolje rade za vas."

Stranica objašnjava da "Google vaše oglase čini korisnijima na Googleovim uslugama (kao što su Pretraživanje ili YouTube), kao i na web stranicama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u suradnji s Googleom."

"Oglasi se temelje na osobnim podacima koje ste dodali svom Google računu, informacijama od oglašivača koji su partneri s Googleom i Googleovoj procjeni vaših interesa." Odaberite bilo koji čimbenik kako biste saznali više ili ažurirali svoje postavke", rekao je Google.

Google obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a tvrtka kaže da ih koristi kako bi "oglase učinila relevantnima" dok ste online - ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se stvarno ne sviđa, uvijek možete isključiti Google Ads personalizaciju. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici s postavkama oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:55