StoryEditor
Auto motonovitet

Kuga je Fordovo najelektrificiranije vozilo ikad, a inačica Titanium te sportska verzija ST-Line nude naprednu paletu hibridnih pogonskih sklopova

25. studenog 2020. - 06:23

Kuga je Fordov najprodavaniji SUV u Europi i najprodavanije Fordovo vozilo u regiji nakon Fieste i Focusa. Potpuno nova Kuga treća je generacija Fordova SUV-a srednje veličine za europsko tržište. Od uvođenja modela 2008. godine Ford je u Europi prodao više od milijun Kuga.

Udobnost, prostranost i fleksibilnost ključni su za profinjenije iskustvo putnika u Kugi, koje pruža vodeću prostranost u drugom redu sjedenja u klasi. Potpuno nova Kuga je 44 mm šira i 89 mm duža od prethodnog modela, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm. Iznutra to znači 43 mm više prostora za ramena i 57 mm više prostora za bokove na prednjim sjedalima od prethodnog modela, dok stražnji putnici imaju 20 mm više prostora za ramena i 36 mm više prostora za bokove.

Za putnike na stražnjim sjedalima prvi put su dostupna grijana sjedala, a cijeli drugi red sjedala može se uzdužno pomicati, unatrag za 1035 mm mjesta za noge, što je najbolje u klasi, ili prema naprijed, kako bi se prtljažni prostor povećao za 67 litara. Funkcija daljinskog spuštanja naslona stražnje klupe omogućuje lako proširenje prtljažnika.

Nova Ford Kuga dolazi s novim elegantnim vanjskim dizajnom s premium značajkama koje pružaju poboljšanu prostranost i udobnost. Fordovo najelektrificiranije vozilo ikad, sofisticirana potpuno nova Kuga Titanium te sportska Kuga ST-Line, ponudit će naprednu paletu hibridnih pogonskih sklopova za jedinstvenu štedljivu Fordovu SUV gamu.

Treća generacija Kuge na hrvatsko tržište dolazi s 1.5-litrenim EcoBlue dizelskim motorom od 120 KS, 2.0-litrenim EcoBlue dizelskim motorom od 190 KS, 1.5-litrenim EcoBoost benzinskim motorom od 150 KS te hibridnim mHEV 2.0-litrenim EcoBlue motorom od 150 KS, potpuno hibridnim pogonskim sklopom 2.5-litrenim HEV od 190 KS te Plug-in naprednom 2.5-litrenim PHEV motorom od 225 KS s hibridnom pogonskom tehnologijom, te inteligentnim novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Nove tehnologije, Stop & Go, prepoznavanje znakova ograničenja brzine i zadržavanje unutar voznog traka, pomažu vozačima u zaustavljanju i pokretanju vozila i vožnji autocestom s većim samopouzdanjem nego ikad prije, dok svjetla koja predviđaju zavoje i prepoznaju te djeluju na temelju prometnih znakova pomažu vozačima da jasnije vide u mraku. Projekcijski zaslon (Head-Up Display) pomaže vozačima da ne skidaju pogled s ceste, a Active Park Assist 2 omogućuje potpuno automatizirane manevre parkiranja pritiskom na gumb.

Nova Ford Kuga dostupna je od 209.990 kuna za bogato opremljeni model 1.5 Ecoboost 150 KS Titanium Edition. Oprema između ostalog uključuje 8-inčni dodirni zaslon te 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču, navigaciju, stražnju kameru za parkiranje te senzore za pomoć pri parkiranju, tempomat s ASLD uređajem, automatsku klimu, aluminijske naplatke te najvišu razinu funkcionalnosti i sigurnosti u vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 16:38